Ați auzit-o probabil înainte: Funcția de auto-curățare a cuptorului poate fi super-murdar. Si fierbinte. Din moment ce este mijlocul verii și probabil că nu o folosiți prea mult (salut, gratar), am crezut că acum ar fi un moment bun pentru a vorbi despre o modalitate mai bună de curățare a cuptorului. În felul acesta, va fi gata să plece când toamna ajunge aici.

Am o modalitate complet sigură, naturală și eficientă de a-mi face treaba – fără substanțe chimice dure și fără auto-curățare cu căldură cu detector de fum amuzant. Este nevoie de puțin timp și de un grăsime pentru cot, dar câștigul salarial merită. În plus, aveți cel mai probabil tot ce aveți nevoie pentru a lua acest proiect deja în dulapurile dvs..

Cum să curăț un cuptor: vizionați videoclipul

Când m-am mutat pentru prima oară în casă, cuptorul era acoperit cu un murdar suspect, negru și lipicios. Era ca și cum cineva ar fi prăjit o duzină de pui întregi fără a folosi o tigaie. Primul meu instinct era de a rula setarea de curățare automată (ceea ce este probabil o idee teribilă, deoarece cuptorul nostru are mai mult de 20 de ani). Acest lucru înseamnă că încălzirea se face într-un punct în care ceva rămas în interior este ars într-o stare clară, pe care o puteți șterge atunci când se răcește. Este un fel de lucrări, dar, în unele cazuri, de fapt face totul mai rău, iar în cazul nostru, a porni detectoarele de fum – cel mai probabil un steag roșu.

Care este alternativa? Puteți cumpăra substanțe chimice extrem de dure, care vor mânca prin resturile rămase, dar fumul este suficient de puternic pentru a vă îndepărta sprâncenele. Amețeala însoțitoare probabil că nu merită nici ea.

În schimb, puteți să vă curățați cuptorul în mod natural cu un pic de oțet, bicarbonat de sodiu și oase de grăsime! Iată cum am făcut-o.

Cele mai bune mănuși pentru curățarea cuptorului sunt numai 5 $

Suntem obsedați de aceste mănuși; ei sunt cei mai buni. (Vedeți ce am făcut acolo?) Ele sunt robuste și uscate rapid, dar au o căptușeală moale. Comandați o pereche înainte de a ajunge la afaceri.

Mânușii Premium de la Clean Bliss Premium Latex

Faceți o pastă de bicarbonat de sodiu: Într-un castron mic, amestecați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu câteva linguri de apă. Ajustați raportul dintre ambele după cum este necesar până când aveți o pastă care se poate împrăștia. Pentru mine acest lucru a durat aproximativ 3 linguri de apă pentru a obține consistența dorită. “Src =” https://atmedia.imgix.net/47a7f0b643fe508e5e08f06d8419369592cf5876?w=160&h=160&fit=crop “>

Lăsați-o să stea peste noapte: Lăsați amestecul de bicarbonat de sodiu să se odihnească cel puțin 12 ore sau peste noapte.

Înlocuiți rafturile pentru cuptor: Înlocuiți rafturile pentru cuptor și orice altceva pe care îl păstrați în cuptor și ați terminat! “Src =” https://atmedia.imgix.net/0dfe8353900d523721acfb502852d299fde4465a?w=160&h=160&fit=crop “>

Cum se curata cuptorul

De ce ai nevoie

 • Praf de copt
 • Apă
 • Manusi de cauciuc
 • Țesătură umedă
 • Spatula din plastic sau silicon
 • Sticla cu pulverizator
 • oțet alb

Instrucțiuni

 1. Goliți cuptorul: Scoateți rafturile pentru cuptor, piatra de pizza, termometrul cuptorului și orice altceva în interiorul cuptorului. Pus deoparte.
 2. Faceți o pastă de bicarbonat de sodiu: Într-un castron mic, amestecați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu câteva linguri de apă. Ajustați raportul dintre ambele după cum este necesar până când aveți o pastă care se poate împrăștia. Pentru mine a fost nevoie de aproximativ 3 linguri de apă pentru a obține consistența dorită.
 3. Îmbrăcați cuptorul: Răspândiți pasta peste toate suprafețele interioare ale cuptorului, fără ca elementele de încălzire să fie controlate. Am folosit mănuși pentru această porție, deoarece cuptorul meu era cam murdar. M-a ajutat să intru într-adevăr acolo și să îmbrățișez cele mai murdare colțuri și crăpături, fără a fi nevoie să vă îngrijorați de tot ce murdară sub unghiile mele. Soda de copt va transforma o culoare maronie pe măsură ce o frecați; de asemenea, ar putea fi mai ciudat în unele locuri decât altele, ceea ce este bine. Încercați să acoperiți întregul cuptor în cele mai bune abilități, acordând o atenție deosebită zonelor deosebit de grase.
 4. Lăsați-o să stea peste noapte: Lăsați amestecul de bicarbonat de sodiu să se odihnească timp de cel puțin 12 ore sau peste noapte.
 5. Curățați suporturile pentru cuptor: Între timp, curățați rafturile pentru cuptor. Consultați tutorialul de curățare integral aici.
 6. Ștergeți cuptorul: După 12 ore sau peste noapte, luați o cârpă umedă pentru vase și ștergeți cât mai mult din pasta de sare de copt uscată, după cum puteți. Utilizați o spatulă din plastic sau silicon pentru a ajuta la îndepărtarea pastei după cum este necesar. Am descoperit că o cârpă umedă mi-a fost de ajuns, dar o spatulă ar putea fi folositoare în acele locuri greu accesibile.
 7. Spray puțin oțet: Puneți un pic de oțet într-o sticlă de pulverizare și spritz peste tot vă vedeți încă reziduuri de copt în cuptor. Oțetul va reacționa cu bicarbonatul de sodiu și spuma ușoară.
 8. Faceți o ștergere finală: Ia-ți cârpa umedă și ștergeți restul de spumă de oțet-amestec de bicarbonat de sodă. Repetați până când toate reziduurile de bicarbonat de sodiu au dispărut. Adăugați mai multă apă sau oțet în timp ce ștergeți cu adevărat un cuptor curat și strălucitor.
 9. Înlocuiți rafturile pentru cuptor: Înlocuiți rafturile pentru cuptor și orice altceva pe care îl păstrați în cuptor și ați terminat!

(Image credit: Kitchn)