Cum sa faci cea mai buna supa de pui de pui

(Image credit: Joe Lingeman)

Uneori mă simt ca o parie din lumea hranei, purtând un secret întunecat, de care mă tem că mă va scoate din cariera mea și mi-aș da brioșul ca un profesionist așa-zis. Prietenii mi-au râs în față când l-am împărtășit cu ei încrezător, dar cred că este timpul să veniți curat. Nu sunt îndrăgostit de aragazul meu lent. Nu printr-o lovitură lungă.

Când mă pregătesc pentru mine, caut să obțin cea mai satisfăcătoare masă cu cele mai bune rezultate – nu mă preocupă de economisirea timpului sau a comenzilor rapide sau a oricăror compromisuri în numele mai puținor lucru. Vreau exact cum vreau – dar chestia este că mi-am dat seama că gătitul în cuptorul meu olandez pe aragaz sau în cuptor este la fel de ușor și la fel de mult de o masă cu o singură oală, ca și cum ai folosi aragazul lent.

De aceea, mă voi întoarce la metodele vechi de școală de fierbere, prăjire și suflare peste școala set-it-and-forget-it atunci când i se dă șansa de fiecare dată – cu excepția unei.

3 Modificări de mâncare pe care le gătesc întotdeauna într-un cuptor olandez

1. Mâncăruri de orez copt

Există multe ingrediente care își pot menține integritatea atunci când sunt gătite lent timp de câteva ore: fasolele se înmulțesc și legumele se fac bine și vom ajunge la carne într-un minut. Dar când vine vorba de orez, eu sunt prea mult de un perfecționist pretențios să arunc o ceașcă în aragazul meu lent și să plec.

Orezul este exemplul perfect – loviți-de-ispășitor pentru frustrările mei lentă; îi place să absoarbă lichidul, iar această cantitate poate fi controlată prin metode de aragaz sau cuptor. Dar procesul de gătire lentă tinde să facă alte ingrediente adăugate să exude prea multă apă, terminând cu o supă, ciuperci suprasolicitate. Cu siguranță, poate fi comestibil, dar nu este pufos și dulce. Și asta nu este intenția mea.

5-Ingredient Chili

(Image credit: Joe Lingeman)

2. Sosuri de chili și paste

Una dintre plângerile obișnuite despre gătitul lent este consistența apoasă a tocătorilor și a sosurilor finisate, și asta e jumătate din ceea ce fac aici. Datorită etanșeității sigilate pe un aragaz lent, nu există nici o șansă ca vreun lichid în exces să scape în timpul procesului de gătire. Tot aburul se scurge înapoi în vasul pe care îl gătiți, în loc să-i dați șansa de a se evapora.

În termeni pur științifici, pe măsură ce lichidele se reduc și se îngroșă, aromele lor se concentrează. Atunci când încet încet fierbând chili sau cea mai bună rețetă de sos roșie pe sobă, garantez că o obțin la consistența potrivită – vreau să fie un sos, nu o supă!

Cel de-al doilea element care mă face să ajung la cuptorul olandez atunci când fac sosuri pe bază de roșii este abilitatea de a carameliza aminoacizii roșiilor. Aceeași reacție Maillard care apare atunci când carnea se înmoaie, de asemenea, se întâmplă atunci când gătiți roșii, stimulând acele note bogate, savuroase de aromă. Chiar dacă aragazul dvs. lent are o funcție maro / saut, acesta nu menține acea temperatură în același fel în care o caserola fontă izolată face atunci când se fierbe roșiile peste câteva ore.

3. Friptura de pui

Este la fel de convenabil ca un aragaz lent, există un motiv pentru care majoritatea dintre noi nu prăjesc curcanii de Ziua Recunostintei într-unul (da, se pare că este posibil). Pielea și caramelizarea delicată sunt ceea ce transformă un cocoș de alergător în ceva ceresc și aveți nevoie de căldura uscată și de înaltă a unui cuptor pentru a obține reacția dang Maillard. Într-adevăr! Este dovedit științific că puiul de prăjire produce compuși de aromă diferit de pui de fiert. Și nu este mai greu să arunceți niște morcovi și ceapă în partea de jos a caserolei din fontă și să puneți un pui pe vârf decât să faceți același lucru într-un aragaz lent.

Sigur, ai putea să-ți gătești lent puiul și apoi să-l arunci sub broiler pentru a transforma pielea de la frig până la fabulos, dar de ce să nu ucizi două păsări cu o singură piatră și să ai grijă de acel pas crucial în timp ce prăjești întreaga chestie?

(Și când vine vorba de Ziua Recunostintei, voi rămâne cu cuptorul meu de la Breville, pentru a ridica pragul dacă nu mai am spațiu și mă păstrez pâinea în cuptorul mare.)

Cum sa faci cel mai bun carne de porc în cuptorul lent

(Image credit: Christine Han)

Singurul lucru pe care îl fac întotdeauna într-o mașină de gătit lent

Deci unde se răscumpără aragazul lent și de ce nu m-am aruncat încă în coșul de gunoi? Pentru că atunci când vine vorba de bucăți mari de carne, cum ar fi umărul de porc și friptura de chuck, capacitatea lentă a aragazului de a etanșa umezeala și lichidul funcționează în favoarea sa. În combinație cu timpul de gătire super scăzut și lent, această metodă oferă aceste reduceri dure exact ceea ce au nevoie pentru a-și descompune colagenul și a deveni ofertă în scădere. Dacă fac carne de porc sau friptura de la Mississippi pentru a hrăni oameni de o parte întreagă – tot ce am de gând să mănânc și să mănânc cu sos – așa o voi face.

Știu că pentru o mulțime de bucătari comoditatea unei aragazuri lentă atrăge multe dintre aceste preocupări. Și nu este nici o propoziție; în multe gospodării, gătitul la sfârșit de săptămână este un timp pentru înființarea unui cuptor sau a unui cuptor, în timp ce aragazul lent vine pentru folosirea în timpul săptămânii. Am înțeles complet. Dar nu mă deranjează puțin timp în bucătărie când recompensele sunt atât de exponențiale.