Rețetele de castravete sunt de obicei dimensionate pentru o mulțime. Ele sunt adesea concepute pentru a hrăni 6, 8, poate chiar 10 persoane! Dar dacă doar gătiți pentru unul sau două, este prea mult. Vestea bună este că majoritatea caserolelor sunt extrem de ușor de diminuat. Iată câteva sfaturi și îndrumări pentru a lua oricare dintre rețetele pe care le-am postat în timpul Săptămânii Casserole și ajustați-o la o mărime de jumătate de lot.

Jumătate de caserol: Ce să ia în considerare?

Atunci când ajustați o rețetă pentru o caserolă sau într-adevăr un fel de fel de mâncare pe cuptor, există două lucruri primare pe care trebuie să le luați în considerare:

Volum – Cvarte sau litri
Suprafață – Câte centimetri pătrați sau centimetri sunt expuse pe partea superioară a caserolei?

Volumul este primul și cel mai important: dacă această rețetă face 3 bucăți de paste brânzeturi, de exemplu, atunci înjumătățirea va face 1,5 litri. Prin urmare, aveți nevoie de un vas de 1,5 litri.

Dar nu toate vasele de 1,5 litri sunt create egale; un castron înalt și îngust nu vă va oferi proporția potrivită de vârf crocant până la cremele de cremă pe care le așteptați. Iar o farfurie largă și superficială poate însemna că caserola ta se face prea repede și se usucă prea mult.

Deci, atunci când reduceți la jumătate o rețetă de caserolă, trebuie să găsiți un fel de mâncare care: a) are volumul adecvat pentru rețeta înjumătățită și b) are aproximativ aceleași proporții ca și cea originală.

Cât de mult face o tigaie de 9×13-inch?

După ce ați spus toate acestea, iată câteva sfaturi specifice:

• Un panou de 9×13-inch se află între 12 și 14 cești și are 117 patrati inch de suprafață.
• Prin urmare, înjumătățind aproape orice rețetă care intră într-o tigaie de 9×13 inci înseamnă că ai nevoie de o tigaie care să țină între ele 6 și 8 cești și are despre 60 de inchi patrati de suprafață.
• Din fericire, majoritatea dintre noi au un astfel de tigaie! Un Tigaie de 8×8 inch deține 8 cupe din volum și are 64 de picioare pătrate de suprafață.

Tigaia de 8×8-inch este doar ceva mai mare decât o înjumătățire de 9×13, deci dacă reduceți la jumătate o rețetă, puteți reduce timpul de coacere cu aproximativ 5 minute și apoi verificați caserola. Dar, în cele din urmă, acest lucru a funcționat întotdeauna bine pentru mine. Atunci când se înjumătățește o casetă de bază de 9×13, tăiați rețeta pe jumătate și coaceți-o într-o tigaie de 8×8 inci.

Pentru mai multe informații despre volumul panoului și despre unele conversii de dimensiuni:
• Mărime de bucătărie la bucuria de coacere

Un sfat final: Dacă o rețetă solicită doar 1 ou, includeți încă întregul ou atunci când reduceți la jumătate rețeta. Da, poate fi ușor umed, dar este mai bine să faceți acest lucru decât să încercați să “înjumătăți” un ou sau să faceți o înlocuire. Cele mai multe rețete de caserolă sunt destul de slabe pe margini încât există o mulțime de spațiu pentru astfel de lucruri.

Mai ai vreodată jumătate de caserole? Aveți niște trucuri sau sfaturi pentru reducerea mâncărurilor mari la porțiuni mai mici pentru gospodăriile cu unul sau două?

Legate de: Întrebare bună: înlocuirea ingredientelor într-o rețetă de tort?

(Imagini: via Amazon)