(Image credit: Photographee.eu/Shutterstock)

La fel de mult cum îmi place să folosesc ierburi proaspete în gătit, nu se va întâmpla întotdeauna. S-ar putea să fi uitat să aleg ceva la magazinul alimentar, poate că ierburile proaspete sunt prea scumpe și am nevoie doar de o cantitate mică sau poate mănânc.

Oricare ar fi motivul, știind cum să înlocuiți ierburile uscate pentru proaspete este de neprețuit pentru infuzarea unei gusturi excelente în alimentele dvs. din cabinetul tău de condimente. Iată cum să faceți acest lucru!

Ierburile proaspete pot fi de aproximativ 80-90% apă, astfel că atunci când sunt uscate, apa se evaporă și rămân uleiuri esențiale puternice și mai puternice. Acest lucru înseamnă că ierburile uscate sunt mai concentrate în aromă decât proaspete, deci când vă imaginați cum să înlocuiți unul cu celălalt, acesta este raportul meu preferat de 3: 1:

1 lingură de ierburi proaspete = 1 linguriță de ierburi uscate

Acest raport funcționează pentru plantele medicinale care au fost uscate și apoi aruncate în bucăți mici.

Dacă totuși ați uscat plantele măcinate, care sunt chiar mai puternice, mergeți cu patru părți de plante proaspete într-o parte plante uscate.

Ierburile uscate care au stat în jur pentru un timp în sertarul de condimente s-ar fi pierdut o parte din puterea lor, astfel încât în ​​timp ce raporturile de mai sus sunt bune pentru a începe cu, amintiți-vă să gustați alimentele și ajustați după cum este necesar.

De asemenea, amintiți-vă că plantele uscate funcționează cel mai bine în alimentele care trebuie gătite, astfel încât ierburile au timp să se înmoaie și să-și elibereze uleiurile – înlocuind plantele uscate cu ierburi proaspete nu funcționează bine în salate sau alte preparate brute.

(Image credit: Leela Cyd)

În cele din urmă, rețineți că plantele proaspete cu frunze mai grele și mai fragile, cum ar fi rozmarinul și cimbrul, conțin mai puțină apă decât ierburile moi cum ar fi cilantrul sau patrunjelul, astfel încât acestea să poată conține un puternic pumn de aromă atunci când sunt uscate. Cu acestea, este mai bine să se greșească utilizarea unui pic mai puțin la început și adăugarea de mai multe după cum este necesar.

  • Mai multe despre plante medicinale: când să utilizați plante proaspete și când să utilizați plante uscate