(Image credit: Izy Hossack)

Având o instalație de rhubar are avantajele sale: pentru primii câteva luni de primăvară, obțineți rubarbă de calitate superioară. Și tu ajungi mult din ea. Dar poate fi un pic plictisitor doar folosindu-l pentru tartă sau compot.

În fiecare an încerc să vin cu mai multe modalități interesante de gătit cu rebarbăr pentru al salva de soarta altfel inevitabilă a congelatorului. În acest an, aceste baruri streusel au fost reteta mea de alegere.

(Image credit: Izy Hossack)

Aceste baruri de căpșuni sunt foarte bune pentru a servi o mulțime și pentru a avea o atmosferă mai puțin “formală” decât o tartă sau o plăcintă. Acest lucru le face grozave pentru a lua gustări în timpul zilei sau a aduce la un eveniment ocazional.

Este, de asemenea, destul de ușor să schimbați orice alte fructe de pădure ați putea avea în jur. M-am dus pentru căpșuni de data aceasta, deoarece perechea de rebarbori și căpșuni este atât de clasică, dar afinele sau zmeura (înghețate sunt bine!) Funcționează la fel de bine. S-ar putea, bineînțeles, să ieșiți și să folosiți 100% rebarbă pentru umplutura fructată, dar cred că pot să-i fac foarte tare; Îmi place să amestec în fructe de padure ajuta pentru a atenua claritatea.

Într-adevăr, ce mai vrei de la un desert? Există o bază crudită, cu o crustă dulce, cu o umplutură dulce-tartă și o coajă crocantă. Toate calitățile bune din cartea mea! Am fost încântat să aflu că întreaga mea clasă de matematică a fost în acord după ce am adus un lot în școală pentru ca ei să încerce și s-au întors cu mâna goală. Pentru mine, a fost un semn că această rețetă a fost una de adăugat la colecția mea permanentă reteta de rebarbori.

(Image credit: Izy Hossack)


Strawberry-Rhubarb Streusel baruri

Face bare de 16 (2 inci)

 • 6 uncie

  (1 1/2 căni) căpșuni, tăiați și tăiați subțiri

 • 8 uncie

  (2 cesti) de rhubar, tăiate în bucăți de aproximativ 1/3-inch grosime

 • 1 ceașcă

  turbinado de zahăr, divizat (plus un pic suplimentar pentru stropire)

 • 1 Lingura de masa

  suc de lămâie

 • 2 3/4 cupe

  (12 1/3 uncii) făină universală, împărțită

 • 6 uncie

  (12 linguri) unt rece, nesălat

 • 2 uncie

  cremă de brânză

 • 1/2 linguriţă

  sare

 • 1

  ou mare

 • 1/2 linguriţă

  praf de copt

 • 1 linguriţă

  extract de vanilie

Preîncălziți cuptorul la 350 ° F. Ungeți o tavă pătrată de 8 inchi cu spray de protecție. Liniați-o cu hârtie pergament (astfel încât veți putea ridica mai târziu barele pentru tăiere) și pulverizați din nou.

Combinați căpșunile, felii de paine, sucul de lămâie și o jumătate de cană de zahăr într-un castron mare. Puneți-o la o parte pentru a macerați în timp ce faceți crusta și streuselul.

Puneți 2 1/2 cesti de făină în castronul unui procesor de bucătărie. Tăiați untul în 5 bucăți mari și adăugați făina împreună cu brânza topită, sare și restul de 3/4 cești de zahăr din trestie de zahăr. Pulse pentru a combina amestecul până la umezeală și fărâmit, fără bucăți de unt rămase.

Îndepărtați 1 2/3 cupe din acest amestec fărâmițat de la procesorul de bucătărie și lăsați-l deoparte pentru acoperirea cu streusel.

La restul amestecului încă în procesorul de alimente, adăugați restul de 1/4 cești de făină, ouă, praf de copt și vanilie. Amestecați până când începe să se adune pentru a forma un aluat.

Apăsați în mod egal aluatul în tigaia căptușită (este mai ușor să faceți acest lucru dacă mâinile sunt ușor umezite). Coaceți timp de 10 minute până când crește ușor.

Îndepărtați fructul macerat pentru a elimina excesul de lichid. Răspândiți fructele într-un strat uniform pe suprafața crustei parțial coapte. Se presară stratul de rezervă rezervat peste suprafața fructului și se presară apoi puțin zahăr turbinado. Coaceți din nou timp de 40 până la 50 de minute până când toppingul este de culoare auriu-maroniu.

Lăsați să se răcească timp de 20 de minute înainte de a ridica batoanele din pană folosind hârtia pergament. Se taie în 16 pătrate. A se depozita într-un container etanș pentru o perioadă de până la 5 zile.

Rețetă Note

Afinele sau zmeura (proaspete sau congelate) pot fi schimbate pentru căpșuni. Sau căpșunile pot fi omise și cantitatea totală de rebarboriu a crescut la 14 uncii (3 1/2 cești).

(Image credit: Izy Hossack)