(Image credit: Kristin Teig)

Când Cambria și-a aruncat petrecerea de pizza pe verandă, știa că are nevoie de cel puțin o mare pizza vegetariană. Așa că am pregătit această pizza albă, cu un sos de garlic (nu este nevoie de gătit!), Acoperită cu pâini de spanac proaspăt și felii de mânzat de avocado și mozzarella.

Este un mod minunat de a primi un vegetarian la petrecerea de pizza – dar asigurați-vă că faceți în plus, pentru că oricine altcineva va dori probabil și o felie.

(Image credit: Kristin Teig)

Am o iubire destul de egală pentru sos roșu (vezi reteta de bază a pizza roșie de aici) și sos alb pe pizza. Sosul roșu face parte din toate ingredientele clasice cum ar fi parmezan proaspăt, busuioc, prosciutto și alte delicatese italiene.

Dar sosul alb are propriile sale plăceri, aducând o bază cremoasă pentru toppinguri mai blânde, cum ar fi verdele și carnea fumată ca slănina. Prefer preferat de mine garlicky să taie bogăția sosului.

Această pizza este destul de simplă și se va întâmpla bine cu orice sos alb pe care îl alegeți să îl utilizați, deși ofer mai jos propriul meu favorit ușor. Asigurați-vă că utilizați mozzarella de lapte integral; sau, pentru un tratament extra-uimitor, bucăți de gooey burrata.

(Image credit: Kristin Teig)


Pizza albă cu avocado, spanac și mozzarella

Serveste 6 cu 3 pizze mici

 • Pentru sos:
 • 1/2 ceașcă

  lapte integral ricotta

 • 1/4 ceașcă

  jumătate și jumătate

 • 1 Lingura de masa

  ulei de masline

 • 2 cuișoare

  usturoi, tocat

 • Sare și piper negru proaspăt măcinat

 • Pentru pizza:
 • 3

  mici bile de aluat de pizza, cum ar fi din această rețetă

 • 6 linguri

  ceapa rosie tocata marunt

 • 1

  Hass avocado, tăiat și tăiat subțire

 • 3 cupe

  spanacul copiilor, taiat marunt

 • 6 uncie

  lapte integral de mozzarella, feliat

 • 1/4 ceașcă

  brânză parmezană rasă

Pentru a face sosul:

Combinați ricotta, jumătate și jumătate, ulei de măsline și usturoi împreună într-un mic procesor de mâncare și gustați cu sare și piper. Alternativ, coaceți sau gatiți usturoiul fin și amestecați sosul cu mâna. Sosul poate fi refrigerat până la 3 zile.

Pentru a coace pizza:

Preîncălziți cuptorul la 500 ° F. Așezați o piatră de copt sau o foaie de copt în cuptor în timp ce se încălzește. Puneți o minge de aluat într-o rundă subțire de aproximativ 10 centimetri. Răspândiți cu aproximativ 1/4 cană de sos alb și 2 linguri de ceapă roșie tocată. Transferați-vă la piatra de coacere sau la coajă și coaceți până când marginile încep să se îngroape și partea de jos a pizza este setată – de la 2 la 3 minute, în funcție de cuptor.

Sprângeți cu aproximativ o cană de spanac și top cu felii de avocado și mozzarella. Coaceți pentru încă 2 până la 4 minute sau până când spanacul este înghițit, avocadoul este încălzit și brânza este topită parțial.

Scoateți din cuptor, presărați cu sare și piper suplimentar și parmezan. Serviți imediat.

Pentru a grata pizza:

Preîncălziți grătarul cu toate arzatoarele la temperaturi înalte de 10 până la 15 minute înainte de a începe să gătiți. (Alternativ, porniți un grătar de cărbune.) Odată încălzit, opriți sau coborâți jumătate din arzătoare, creând o zonă de căldură directă și o zonă de căldură indirectă. (Alternativ, puteți introduce un grătar de cărbune pentru a crea zone de căldură directă și indirectă.)

Puneți o minge de aluat într-o rundă subțire de aproximativ 10 centimetri. Lubrifiați ușor uleiul de măsline și gratarele se încălzesc direct, cu capacul închis, doar până când partea inferioară a aluatului este setată și începe să apară urme de grilă – 1 până la 3 minute. Utilizați clești pentru a răsturna pizza și a vă deplasa la căldura indirectă.

Răspândiți cu aproximativ 1/4 cană de sos alb și 2 linguri de ceapă roșie tocată. Acoperiți și gătiți timp de aproximativ 1 minut sau până când marginile încep să se înroși. Sprângeți cu aproximativ o cană de spanac și top cu felii de avocado și mozzarella. Închideți grătarul și gătiți-l timp de încă 2 până la 4 minute sau până când spanacul este înghițit, avocadoul este încălzit și brânza este topită parțial.

Scoateți din grătar, presărați cu sare suplimentară, piper și parmezan. Serviți imediat.

(Image credit: Kristin Teig)