(Image credit: Gina Eykemans)

Te voi lasa intr-un moment foarte real si foarte ciudat in istoria mea. Este vorba de a sta în mijlocul secției de panificație la un Food Wholes din Los Angeles, culegerea de pâini de pâine proaspăt coaptă și înfundarea lor. Acest lucru a fost destul de ciudat, însă faptul că hârtia de pâine a fost cuplată cu plânsul a făcut-o mai mult de un spectacol. M-am rătăcit la cofetărie și am ghinionat brioșele, pâinele și torturile, cu lacrimi care mi-au străbătut ușor obrajii. Unul dintre brutari ma intrebat daca am nevoie de ajutor. Am încercat să evit contactul vizual și am murmurat un politicos “Nu, mulțumesc”.

Am fost lipsită de gluten timp de o săptămână, iar în timp ce alergiile și burtica mea au salutat schimbarea, inima mea părea să aibă o gaură în ea care trebuia să fie umplută cu promisiunea bunurilor coapte. Nu vă faceți griji, povestea devine mai puțin patetică. Sugestie: În totalitate voi înceta să vă plâng și să vă coaceți.

(Image credit: Gina Eykemans)

Produsele ambalate fără gluten, care erau disponibile la vremea respectivă, nu erau exact ceea ce mi-aș considera comestibile. Ei au devenit mai buni în ultimii ani, dar în acel moment nu lucram mult. M-am trezit cumpărând pâini de pâine de orez care seamănă cu cărămizi. Erau atât de dense și de grele încât s-ar fi putut dubla ca o armă de omor. Serios, ei ar trebui să adauge pâine de orez ca o armă în indiciu. Nu, nu? Colonelul Mustar, în bucătărie, avea o pâine de orez. Tragic.

Așa că, deși am încetat să mai fiu trist, uitându-mă la magazinul meu local de bacanie (mulțumesc bunătate), mi-a fost evident că s-ar putea să-mi dau seama cum să-mi fac propriile tratamente. Era timpul să-mi pun mîna pe cuptorul meu mare și să învăț cum să coace lucruri care nu aveau gustul de carton.

(Image credit: Gina Eykemans)

Sconesul a fost unul dintre primele lucruri pe care le-am învățat vreodată să le coacem și au fost dintotdeauna preferatele mele. Înapoi în colegiu, am fost total vinovat că am cumpărat câteva vase de la Starbucks și le-am transformat într-o cină pentru o singură doamnă. Clasic, știu. Există ceva atât de reconfortant pentru ei. Îmi place miezul și felul în care se dezghetează când îl dăm într-o ceașcă de ceai. Sunt total terapeutice.

Am făcut o mulțime de combinații de făină fără gluten. Uneori folosesc un amestec de făină fără gluten pentru toate scopurile, sau o să folosesc o combinație de făină și gume diferite. Mai recent mi-am încercat mâna la coacerea fără cereale și am avut rezultate surprinzător de delicioase. Când am descoperit mâncarea de migdale, care este în esență migdale, toate pariurile au fost oprite. Păstrează lucrurile umede și luminoase cu o aromă decadentă, dulce.

În această rețetă, folosesc o combinație de făină de migdale și făină de nucă de cocos. Făina de nucă de cocos este foarte absorbantă și ajută la dăruirea sconilor care au o consistență perfectă. Lemon le dă un pic zing și afinele adaugă izbucniri de dulceață suculentă. Am adăugat chiar și în ceai de musetel calmant, care oferă o aromă subțire și un parfum pentru scones.

Cea mai bună parte? M-am hrănit cu sfeșnici fără boabe pentru ospătari și nu au ghicit niciodată că sunt fără gluten. Pălarii au dispărut pur și simplu și au produs doar zâmbete. Și dacă mă întrebi, o să iau zâmbete și buzunare fericite în timp ce se întâmplă să se întâmple pielea de la magazinul de produse alimentare în fiecare zi!

(Image credit: Gina Eykemans)


Cereale fără limonadă și afine

Face 8 scones

 • 2 cupe

  făină de migdale

 • 1 ceașcă

  făină de cocos

 • 2 lingurițe

  praf de copt

 • 1/4 linguriţă

  sare

 • 1 linguriţă

  scorţişoară

 • 1/2 linguriţă

  nucşoară

 • 1 sac

  ceai de musetel (utilizați o pungă de ceai cu ceai fin măcinat, nu flori întregi)

 • 1

  cules de ulei de nucă de cocos, în stare solidă

 • 1/2 ceașcă

  nuca de cocos de palmier

 • Zest de la 1 lamaie

 • 1 1/3 cupe

  un lapte de migdale vanilie nealcoolizat (sau alt lapte la alegere – am folosit lapte de nucă de cocos și lapte de vacă cu rezultate bune)

 • 3/4 ceașcă

  afine proaspete

 • 2 lingurițe

  turbinado de zahăr, la vârful scones

Preîncălziți cuptorul la 400 ° F. Liniați o coală de coacere cu hârtie de pergament sau o silcă și lăsați-o deoparte.

Combinați făina de migdale, făină de cocos, praf de copt, sare, scorțișoară și nucșoară într-un bol de amestecare. Deschideți punga de ceai de musetel și adăugați conținutul pungii la celelalte ingrediente uscate. Se amestecă împreună pentru a se combina complet.

Adăugați uleiul de nucă de cocos la ingredientele uscate și lucrați-l cu degetele până când amestecul este ușor înfundat.

Într-un castron mai mic, separat, amestecați zahărul de nucă de cocos și coaja de lamaie. Cu degetele curate, lucrați cu coaja de lamaie în zahăr până când zahărul este parfumat și ușor umed. Împingeți acest zahăr în castron cu amestecul de făină de migdale până când se combină complet.

Adăugați laptele și folosiți o spatulă, amestecați bine până când întregul amestec este udat în mod uniform. Amestecul dvs. ar putea fi încă un pic fărâmit, și asta este bine. Se va întâlni când îl veți ocupa mai mult.

Tăiați ușor în afine. Asigurați-vă că sunteți blând cu ei sau că toți vor izbucni

Transferați aluatul spre foaia de coacere cu pergament și formați-l într-o minge. Dacă amestecul tău ar fi încă fărâmit, ar trebui să se adune un pic mai mult acum, pe măsură ce apăsați ușor piesele împreună. Odată ce ați format o minge, apăsați aluatul în jos într-un disc de aproximativ 10 la 12 cm în diametru și 1 cm grosime. Folosind un cuțit, tăiați discul în opt chiar pene, ca o plăcintă. Se presara topurile sconilor cu zahăr turbinado.

Coaceți sfeșele până când acestea sunt rumenite și devin crocante și maronii aurii în exterior, dar sunt încă ușor fărâmițate în interior, de la 19 la 22 de minute.

Scoateți tava din cuptor și lăsați sicuile să se răcească pe foaia de copt timp de câteva minute. Folosind o spatulă sau un cuțit, trageți segmentele unul față de celălalt. Serviți și bucurați-vă!