(Image credit: Ghazalle Badiozamani)

Nu merită să ne amestecăm prea mult cu roșiile de vară. Când sunt atât de suculente și dulci în această perioadă a anului, este cu adevărat greu să le îmbunătățești. De aceea există sandvișuri de roșii și salate caprese. De aceea există și acest sos. Sosurile de roșii cu sosuri mici sunt glorioase, dar salvați-le pentru că atunci când încercați să coaxi viața și aroma în chestii conservate vin iarna. Pentru această rețetă nu trebuie decât să aruncați roșiile pe care le-ați luat de pe piața agricultorilor într-un blender, să adăugați un mic usturoi, ulei de măsline și busuioc proaspăt și să transformați amestecul în cel mai strălucitor și mai vie lucru pe care îl puteți arunca cu paste făinoase vară.

(Image credit: Ghazalle Badiozamani)

Sosul cel mai rapid pentru pastele de vară

Această rețetă este la fel de scăzut ca și ei. Totul trebuie doar să fie tăiat aproximativ înainte de a se îndrepta în blender – nu este nevoie chiar să coajați sau sămânți roșiile, deoarece blenderul va face munca și va sparge totul într-un sos neted. Un flux continuu de ulei de măsline ajută la îngroșarea și emulsificarea sosului în timp ce acesta se amestecă pentru a crea ceva care este bogat în atingere, dar în același timp încă gust proaspăt.

Sugestia mea pentru tine: aruncati sosul cu pastele preferate, apoi topiti fiecare castron cu o bomboana generoasa de branza de ricotta proaspata de buna calitate. Ricotta este un contrast rece și cremos al sosului strălucitor și face cu adevărat acest lucru un paste rapid și fantezist, nu veți putea obține suficient.


Sos de brânză proaspătă

Face sos de 3 cesti, suficient pentru 1 lingura de paste pentru 4 pana la 6 persoane

 • 1 1/2 lire sterline

  roșii de prune sau roșii (5 până la 6 roșii), tocate marunt

 • 2 cuișoare

  usturoi, curățat și tocat

 • 3 linguri

  ulei de masline

 • 3 linguri

  frunze proaspete de busuioc proaspat tocate

 • 1/2 linguriţă

  sare cușer

 • ciupi

  fulgi de ardei rosu

 • 1 livră

  paste uscate, cum ar fi casarecce, gemelli, par angel sau linguine

 • Brânză proaspătă de ricotta sau brânză parmezană rasă, pentru servire

Puneți roșiile și usturoiul într-un mixer de stand și amestecați până la bucăți, aproximativ 10 secunde. Continuați amestecarea, trecând încet în ulei de măsline, până când amestecul este neted, cu 20 până la 30 de secunde mai mult. Transferați într-un castron mare. Se amestecă fulgi de busuioc, sare și piper roșu.

Între timp, aduceți un vas mare de apă sărată până la fiert. Adăugați pastele și gătiți conform instrucțiunilor de ambalaj până la al dente. Scurgeți, transferați-l în castronul de roșii și amestecați-l. Gustați și adăugați mai multă sare sau piper după cum este necesar. Serviți imediat în boluri de mică adâncime, terminate cu o prosoape de ricotta proaspătă sau cu parmezan ras.

Rețetă Note

Depozitare: Resturile pot fi depozitate într-un container etanș la frigider timp de până la 4 zile.

Faceți-vă înainte: Sosul poate fi preparat până la 1 zi înainte și depozitat într-un container etanș la frigider. Lăsați-l să revină la temperatura camerei înainte de utilizare.