Primăvara progresează, iar sezonul pentru primăvara timpurie trăiește ca niște mai multe și rampe se va termina în curând. Deci, mâncați-le în timp ce le puteți găsi în continuare! Aceste paste pastreaza aceste doua delicatese de primavara si le pune intr-un paste simplu si rapid.

Și dacă aceste două lucruri bune sunt în afara sezonului deja sau greu de găsit, atunci încercați ciuperci uscate și praz sau scallions în schimb. De fapt, trebuia să folosesc eu singuri niște uscate.

Paste rapide cu mai multe uscate și rampă proaspătă

2 porții

1-2 oz bucăți uscate, tăiate în jumătate
1/2 paste paste
Ulei de masline
1 rampă sălbatică mică, clătită și tocată
1/2 ceașcă de carne de pui sau de legume
1/2 ceasca de vin alb
Sos Kosher și piper negru crăpat
Brânză parmezan proaspătă

Puneți mulsul într-un castron mediu și acoperiți cu apă clocotită. Lăsați să stea și să curgă timp de cel puțin 10 minute. Aduceți un vas mare de apă la fierbere. Adăugați o linguriță de sare și paste făinoase. Gatiti in functie de directiile pachetului de paste, apoi exodati si aruncati usor cu ulei de masline.

Scurgeți mai multe, rezervând lichidul pe care l-au introdus. Încălziți o ploaie de ulei de măsline într-o tigaie foarte mare sau o tavă de sos pe o căldură medie. Aruncați în rampă și gătiți câteva minute, până când sunt calde și parfumate. Adăugați mai multe și gătiți la foc mediu timp de câteva minute sau până când este fierbinte. Adăugați stocul, vin alb și 1 ceașcă de lichid din ciuperci. Gatiți încă 5 minute sau până când lichidul este ușor redus. Aruncați cu pastele.

Se condimentează cu sare și piper, se scot în boluri și se înmoaie brânză. Mănâncă imediat în timp ce încă fierbinte!

Legate de: Gatit sezonier: spaghete cu rampe

(Imagini: Credința Durand)