Dulapurile albe sunt toate furie. Un studiu recent realizat de Houzz a constatat că 42% dintre persoanele care își actualizează dulapurile le pictează în alb – și numărul crește de la an la an. Tocmai aveam dulapurile de bucătărie proprii, vopsite în alb, și pot atesta că culoarea face o treabă uimitoare de a lumina spațiul și de a face bucătăria mea să privească până la data de!

Dar dulapurile de vopsea albe pot fi complicate, deoarece de obicei încercați să pictați o culoare deschisă pe o pată întunecată, astfel încât să aveți riscul ca culoarea mai întunecată să apară și să ruineze produsul final.

“Albul se află pe capătul opus al spectrului de culori din maro și în acele roșuuri roșii precum cireșul”, explică pictorii profesioniști Chris și Lexi Dowding de la SwatchOut din Michigan. Și acele tonuri de lemn sunt exact ceea ce proprietarii de case încearcă să acopere. Iată ce recomandă să vă asigurați că obțineți albul pe care îl doriți.

(Image credit: Diana Liang)

1. Folosiți primer!

Chris și Lexi sunt mari credincioși în grund, iar pentru acest proiect, în special, doriți să sigilați vechea culoare pentru a crea o pânză proaspătă pentru cea nouă. Pe lângă faptul că este primul tău pas spre blocarea acelei culori de bază de la afișarea prin, va ajuta, de asemenea, stick-ul de vopsea și proteja lemnul de umezeală în bucătărie.

Citeste mai mult: Cel mai bun primer pentru pictura dulapurilor de bucatarie

(Image credit: Diana Liang)

2. Completați toate imperfecțiunile pe care le puteți găsi.

Orice imperfectiuni care nu sunt fixate inainte de a vopsi vor fi amplificate doar odata ce sunt terminate. Aceasta include orice zgârieturi, dents și găuri de unghii. Aveți posibilitatea să utilizați materialul de umplere a lemnului (Chris și Lexi ca Elmer’s Wood Filler & Repair) pentru a umple petele evidente în același mod în care ar fi spackle o gaură într-un zid.

De asemenea, dacă puteți simți boabele din lemn, este posibil ca grăunțele să se arate prin vopsea când ați terminat, ceea ce este posibil să nu vă iubești. Dacă doriți să scapi complet de boabele de lemn, Chris sugerează mai multe straturi de 3M Wood Filler Bondo Putty.

Citeste mai mult: Cum sa vopseasca dulapurile de bucatarie asa ca se pare ca le-ai inlocuit in totalitate

3. Cumpărați o vopsea de înaltă calitate.

“Aici, este important să aveți vopsea de cea mai bună calitate, astfel încât să obțineți cel mai mare pigment alb posibil”, spune Chris. Cu cât este mai groasă vopseaua, cu atât mai bine va acoperi ceea ce este dedesubt.

Ce sa cumpar: Cel mai bun tip de vopsea pentru pictura dulapuri de bucatarie

(Image credit: Diana Liang)

4. Alegeți albul potrivit.

Alegeți unul cu prea mult gri și vopseaua va arăta noroios, sau una cu prea multă maro sau galbenă și va arăta datată, dar o albă fără subtoni va părea complet sterilă. Cel mai bun pariu este să testați câteva cupoane în bucătărie înainte de a închide unul.

(Image credit: Diana Liang)

5. Fii pregătit să faci un strat suplimentar.

Majoritatea lucrărilor de vopsea ale lui Chris și Lexi se pot realiza cu două straturi după grund, dar pentru alb, este posibil să trebuiască să faci un al treilea strat. “Cât de greu ar trebui să acopere aceste culori depinde foarte mult de ce fel de lemn este dedesubt”, spune el. Dacă ați făcut cel de-al doilea strat și nu sunteți sigur dacă este necesar sau nu a treia haină, faceți-o. Este mai bine să adăugați o zi sau două la proces și să faceți un al doilea strat în timp ce vă aflați la el în comparație cu terminarea locului de muncă și dorindu-vă să aveți o mai mică acoperire.

Obțineți chiar și mai multe sfaturi și indicații: Cum sa vopseasca dulapurile de bucatarie asa ca se pare ca le-ai inlocuit in totalitate