Am căzut adânc în gaura de iepure în lumea fermentației. Prima pâine prăjită. Apoi berea, urmată de kombucha. Miso, varza de varza si kimchi sunt pe lista de galeata. Se pare acest scenariu familiar? Dacă da, aveți nevoie de această carte. Dacă e cineva mai fermentat nebun decât noi, este Sandor Katz.

Idei sumare

Cine a scris-o: Sandor Ellix Katz, care a scris și biblia originală de fermentație pe care am folosit-o cu toții de ani de zile, Fermentarea sălbatică

Cine a publicat-o: Chelsea Green

Număr de rețete: Prea multe să conteze! Există 14 capitole care acoperă totul, de la echipamente de bază la legume fermentate, boabe fermentate și cultivarea propriilor forme de cultură. Acestea sunt mai degrabă proiecte decât rețete reale și există multe pentru a menține un entuziast de fermentație ocupat pentru o lungă perioadă de timp.

Rețete pentru acum: Sauerraut, Vin de fructe, Miso, Soda de iaurt persană, Boabe încolțite, Dosa

Alte puncte importante: Voi spune acest lucru în avans: dacă căutați o carte care să aibă rețete clar redate, aceasta ar putea să nu fie cartea pentru dvs. Aceasta este mai mult o carte de idei și concepte, ghiduri și sugestii. S-ar putea să numiți aproape o enciclopedie de alimente și băuturi fermentate mai mult decât o carte de bucate.

Și acest lucru este în concordanță cu mesajul principal al lui Katz: aceste alimente și băuturi au fost în jur de secole. Persoanele care le-au făcut au făcut acest lucru prin simțuri, gusturi și amintiri, folosind toate ingredientele pe care le aveau din abundență la vremea respectivă. Nici o reteta.

El repetă acest mesaj cu povești personale ale oamenilor care au început să facă cidru de cidru în dulapul lor în timpul colegiului pentru cei care au învățat tehnici de fermentare la genunchii bunicilor lor. Katz interferă, de asemenea, aceste povestiri cu citate de la oamenii de știință și alți profesioniști, subliniind dovezile anecdotice cu descrieri ale ceea ce se petrece sub microscop.

Luați toate acestea împreună și veți obține o înțelegere reală a istoricului, pregătirii și implicațiilor asupra sănătății acestor alimente și băuturi fermentate. Lipsa de rețete reale poate fi un pic frustrant pentru oamenii de tip A cu spirit literal între noi (și mă îndrept spre mine aici), dar absența lor ne întinde creativitatea și abilitățile de rezolvare a problemelor. După ce am citit descrierea lui Katz despre tofu-ul de bază, cum ar Mă duc să o fac în bucătăria mea? Este posibil ca făina să fie la fel de simplă ca amestecarea apei cu miere și adăugarea drojdiei? (Da, poate!)

Pentru cei care sunt îngrijorați de siguranța alimentară cu toate aceste experimentări de fermentație, Katz oferă o mulțime de informații despre ceea ce căutați și cum știți că lucrurile merg bine (sau nu). Din nou, este vorba să vă bazați pe propriile dvs. instincte și să folosiți toate simțurile pentru a afla ce se întâmplă în interiorul crock-ului din fața dvs..

Cine ar plăcea această carte? Oricine este interesat să facă alimente și băuturi fermentate.

Găsiți cartea la biblioteca locală, librărie independentă sau Amazon: Arta fermentației: o explorare aprofundată a conceptelor și proceselor esențiale din întreaga lume de Sandor Ellix Katz

Vizitați site-ul web al lui Sandor Katz: Wild Fermentation

Apartment Therapy Media face toate eforturile pentru a testa și a revizui produsele în mod corect și transparent. Opiniile exprimate în această recenzie sunt opiniile personale ale recenzentului și această revizuire a produsului nu a fost sponsorizată sau plătită în niciun fel de producător sau de un agent care lucrează în numele lor. Cu toate acestea, producătorul ne-a dat produsul pentru testare și revizuire.

(Imagini: Emma Christensen)