Nu suntem singuri în The Kitchn când ne proclamăm dragostea pentru cuțitele Victorinox Forschner cu mâner Fibroxed. Departe de fanii lor care caută și de verisele mult mai scumpe făcute de germani, cuțitele Victorinox au o fidelitate între bucătarii profesioniști și bucătari serioși de pretutindeni. Ele sunt, în principiu, punk rock de cuțite de bucătărie: slabe, medii, lame rău-fund, care nu se pune pe aeruri flashy. Dar acum Victorinox este pe cale să elibereze o linie nouă, mai frumoasă de cuțite ceramice. Citiți mai departe pentru recenzia noastră.

Lamele ceramice sunt o invenție relativ nouă și sunt adesea foarte scumpe. Practic, ele sunt fabricate dintr-o pulbere de oxid de zirconiu de înaltă puritate care este comprimată la presiuni foarte mari și încălzită într-un cuptor la temperaturi de peste 2700 ° F. Acest lucru are ca rezultat o lamă extrem de tare, aproape la fel de greu ca diamantele.

Cuțitele ceramice sunt renumite pentru retenția superioară a marginilor, ceea ce înseamnă că marginea va menține claritatea și va fi rezistentă la uzură. Suprafața extrem de netedă și neporoasă rezistă la colorare, mirosuri și materiale acide și este considerată mai sanitară decât lamelele de oțel obișnuite. De asemenea, ceramica este mult mai ușoară decât oțelul la aproape jumătate din greutate.

Cuțitele Victorinox sunt echipate cu mânerele Fibrox de semnătură, făcându-le extraordinar de ușoare și agile: slabe, înțeles, într-adevăr! Recent, am avut privilegiul de a lua un cuțit de bucătar de ceramică de 6 “prin pașii din bucătăria mea și nu a dezamăgit.

Așa cum am menționat, cuțitul a fost extrem de ușor și practic a dansat în mână, după ce am tăiat cele mai subțiri de trestie de carne de porc friptă, șoapta cea mai mică de jumătate de ceapă roșie. Ea a ținut să taie legume mai dense, cum ar fi squashul de iarnă și rutabaga și a continuat să taie bucăți subțiri și fragile de pește crud pentru ceviche. Acest cuțit este o frumusețe, o lumină de pene și o rafinată, mai mult o dansatoare de balet bine pregătită pentru verișoarele sale din oțel indian.

Lama albă alunecoasă a fost curățată cu ușurință, așa cum a promis. Singura mea provocare era unde să o păstrez, deoarece lama sa nemetalică nu se va lipi de banda de cuțit montată pe perete. (Vorbind despre care, majoritatea producatorilor adauga acum un procent de metal la lamele ceramice, facandu-le posibila ridicarea pe detectoarele metalice.)

Există câteva considerații: La fel ca în cazul tuturor lamelor ceramice, cuțitele Victorinox se pot sparge dacă sunt utilizate necorespunzător și nu ar trebui folosite pentru tăierea oaselor sau a articolelor congelate. De asemenea, deoarece lama este atât de tare, ea poate fi ascuțită doar cu un dispozitiv de strângere cu diamant, pe care fie că trebuie să-l cumperi, fie să găsești un cuțit profesionist care să-l facă pentru tine. În cele din urmă, cuțitele ceramice sunt mult mai scumpe decât Forschner, care vin la aproximativ trei ori costul. Ei bine, frumusețea și rafinamentul sunt rareori ieftine.

Victorinox oferă trei dimensiuni de cuțite ceramice:
• 4 3/4 “(80,00 USD)
• 6 “bucătar (110,00 dolari)
• 7 “Santoku (120,00 USD)
precum și un instrument de ascuțire a diamantelor. Linia va fi lansată pe 1 mai 2010 și poate fi găsită pe site-ul Armatei Elvețiene.

Legate de: Cel mai bun cuțit? Ieftin, Sharp, durează pentru totdeauna

Apartment Therapy Media face toate eforturile pentru a testa și a revizui produsele în mod corect și transparent. Opiniile exprimate în această recenzie sunt opiniile personale ale recenzentului și această revizuire a produsului nu a fost sponsorizată sau plătită în niciun fel de producător sau de un agent care lucrează în numele lor. Cu toate acestea, producătorul ne-a dat produsul pentru testare și revizuire.

(Imagine: Victorinox Armata elvețiană)