(Képminőség: Cynthia Brown)

A fagyasztó egy ilyen kincsesláda a konyharuháknak. A fagyasztott zöldséghez jutok a sajáthoz, hogy egy csipet, egy hideg sört és egy bohócot csináljak, és fagyasztott gyümölcsök, mint a bogyók, a cseresznye és az őszibarack (igen, még a nyár közepén is!).

És mégis, nem csinálok görcsöket minden nap. Nem, fagyasztott gyümölcsöt használok mindentől a desszerttől a vacsoráig néhány meglepő módon, ami ezeket a fagyasztott drágaköveket érdemes aranyban értékelni. Itt van hét okos módszer a fagyasztott gyümölcsök használatára, amelyeknek semmi köze a reggeli smoothie-khez.

Palacsinta és ostyafedő

Tavaly, a családom beleszeretett ezekbe a kukorica palacsintákba Louisville-ben, Kentucky-ban. Ők megkóstolják egy eper-komposztot szükséges egész évben. A fagyasztott földieper ezt teszi lehetővé. És ha szereted a helyi palacsinta házából származó bogyóízű szirupokat, és otthon próbálod kipróbálni őket, akkor a fagyasztott bogyók a legjobb kiindulópont. Mentse el a szezonális bogyókat az étkezésből a kézből, és helyette elakadt.

  • Cornbread Palacsinták Eperkompettel
  • Eper Szirup

(Képminőség: Kimberley Hasselbrink)

Punch, Sangria vagy Lemonade

A fagyasztott gyümölcs kettős feladatot tehet, mint ízesítőt és jeget a lyukak, teák, sangriák, sőt a limonádé. A gyerekeim fagyott őszibarackokat és epereket szeretnek a limonádéjukban, mert élvezik a részben felengedett gyümölcs etetését is.

  • Nyári Berry Sangria
  • Hogyan készítsünk limonádát a semmiből

Barbecue szósz

Az őszibarack grillező mártás a Grúzia és Dél-Karolinában szerzett specialitás, amely a téli időszak nyári bounty-ját használja. Most, hogy a Nyugat-parton lakom, fagyott őszibarackra fordultam, hogy saját barackos barbecue mártással készítsen otthon egész évben.

Szerezd meg a receptet: Bryant Terry Gránátalma-Peach Barbecue szósz

Saláta ételek és marinadák

A gyümölcs alapú vinaigrettek nagyon kedveltek az édeskés-savanyú egyensúlyhoz, amit unalmas zöldségekhez vezethetnek. A fagyasztott gyümölcsöket egy kis ecettel elfojtva az év bármely éve megkaphatja a gyümölcs édes szezonális erejét.

Szerezd meg a receptet: Málna Vinaigrette

(Képminőség: Christine Han)

Cobblers, Cakes, Pies és Galettes

Vallomás: Szinte soha nem csinálom őszibarackot friss őszibarackokkal. Túlságosan értékesek, hogy nyáron főzzék a cukrot. A fagyasztott őszibarackot is hámozzák, lehúzzák és szeleteljék nekem. Majdnem minden gyümölcs-desszert vagy jó sütés (gondoltam: muffin és kaptár) fagyasztott gyümölcsökkel is elkészíthető!

  • Hogyan készítsünk gyümölcskabátot szívből
  • Áfonyás palacsinta tál
  • 10 édes a Muffin és a Scones

(Képminőség: Maria Siriano)

Gyümölcsbőr

A gyümölcsbõr olyan mulatságos bánásmódnak számít, ha a kajakod van a konyhában, de annyira gyümölcsöt kelt, hogy egy kis tételt készítsen, hogy szinte mindig költséghatékonyabb fagyasztott gyümölcsöt vásárolni, felengedni, cukrot adni, majd lassan megszáradni gyümölcsbőrbe.

Szerezd meg a receptet: Blackberry-Chile gyümölcsbőr

(Kép jóváírás: Joe Lingeman | Kitchn)

Szép krémek

Oké, szóval ez nagyon közel van a smoothie-hoz, de technikailag desszertként is felfogható. A szép krémek olyan fagyasztott gyümölcsök, amelyek puha és konzisztensek. A fagyasztott banán és egy másik választott gyümölcs, valamint néhány dió tej mindössze annyit kell.

  • Várjon, ami szép krém?
  • 3-összetevő Mango szép krém
  • 3-összetevő Eper Szép krém