(Image credit: Heart Roasters)

Bár szeretem otthon kóstolni, van valami különleges, ami egy kávézóban megy. Nem csak hogy valaki másznak az italodért (Igen! Rendelhetem eszpresszót!), de ülsz és élvezd a kávézó hangulatot. Az emberek beszélgetése és zenelejátszása függőséget okozhat. Valójában még produktív is lehet. (Azok számára, akik jobban dolgoznak a kávézó hangjai alatt, van egy weboldal az úgynevezett Coffitivitásnak, amely újból létrehozza a kávézó környezeti hangjait.)

De a hangon kívül, mi mást tesz a kávézó különleges? A környezete. Itt van kilenc jó ötlet a saját konyhájához a nagy kávézókból.

Nem kétséges, hogy a design hatalmas szerepet tölt be a tér érzésében, és a csúcs éttermek régóta fizetnek nagy összegeket, hogy díjnyertes tereket kapjanak. De ne gondold, mert csak kávét szolgálnak fel, és néhányan azt mondják, hogy a kávézók másképp vannak! Van még valami jó design, még a legegyszerűbb helyeken is.

Tudod ezt az érzést, amikor belépsz egy nagy kávézóba, és gondolod magadnak: “Szeretem itt”? Miért nem hozhat létre otthon? Inspirációnk kedvenc kávézóinkból és belső terükből néhány tervezési elemet kerestünk fel, hogy inspirálja saját konyháit és kávéital-tereket.

(Képhitel: Fox a Snow Cafe-ben)

1. Növények és zöldségek.

Szeretem a kávéházakat, amelyek tartalmaznak egy kis zöldséget. Mindössze néhány cserepes növényből láttam mindent, mint például a fent látható képen látható Columbus “Fox a hóban”, a szőlőtőzetet a falra csúsztatva. A trükk az, hogy választani a növények szerint milyen fényt fogsz tenni őket. És tartani ezeket a növényeket virágzó, miért nem etetni őket egy kávé komposzt?

(Képminőség: Anna Brones)

2. Helyezzen rá egy kerékpárt.

Persze, a falon lógó biciklis kávézó kliséknek tűnhet, de az egyik kedvelem, amikor a kerékpár tárolása belső részletgé válik. A Lot Sixty One Roasters Amszterdamban van egy kávézó, amely egy kerékpár-üzletet osztogat, ami tökéletes kiegészítővé teszi a falon lévő kerékpárt. Aki azt mondta, hogy a kerékpártároló nem lehet a konyhában?

(Képhitel: Seven Seeds)

3. Ne használjon átlagos bögréket.

Néhány kávézó megkülönbözteti magukat a dobozból való kitörés és különféle kerámiatárgyak használatával, mint például a Melbourne Seeds of Seven Seeds. Kézzel készített, helyi, vagy akár egyéni kerámiák – mi jobb, mint egy pohárból elfogyasztani, amit senki más nem?

(Képhitel: Kávéház)

4. Világtérkép.

A Dániában található Coffee Colleges hatalmas világtérképet mutat be kávéfőzője mögött. Tekintettel arra, hogy a kávé a világ minden tájáról származik, egy térkép jól illeszkedik, és lehet, hogy a konyhájának szüksége van.

(Képhitel: Coava Coffee Roasters)

5. Mutassa be a babot.

A Coava Coffee Roasters portlandi Oregonban a kávébabot az egyik legfontosabb belső tulajdonságként találja meg. A pult mögötti falon elhelyezett nagy üvegedényeknél a babok nagyszerű megjelenést kölcsönöznek. Megengedte, hogy győződjön meg róla, hogy a kávébabja nincs közvetlen megvilágításban, ezért győződjön meg róla, hogy az üvegedények valahol sötétek.

(Képes hitel: Truth Coffee Roasting)

6. Ugrás steampunk.

Az igazság Dél-Afrikában a pörkölt kávé elsajátította a steampunk kinézetét. Lehetőséged van arra, hogy felszerelsz egy újabb guruló géppel működő gépet. És ha ez túl kemény, akkor arról szólsz, hogy csak lógsz a nagyszerű hosszú kötöző lámpákra?

(Image credit: Westberlin)

7. Készítse el a kávéházat olvasási helyet.

A Westberlin Berlinben, Németországban kávézó és média bolt, és az összes könyv és folyóirat a fal mentén helyezkedik el. Pop néhány kedvenc könyvét és magazinjait a konyhai polcokon, és jó reggeli olvasásra inspiráljon.

(Képhitel: Kaffe O)

(Képhitel: Tandem kávéfőzők)

8. Használja a színt.

Keverje össze és illessze be kávécserje színét, mint a Kaffe O, Belfast, Írország. Ha egy nagyobb projektre készülsz, mi a helyzet egy színes falú falakkal, mint a Tandem Coffee Roasters, Portland, Maine?

(Kép jóváírás: Heritage Bicycles)

(Image credit: Barista Parlor)

9. Mutassa be a kávé készletét.

Napjainkban sok kávézóban látni fogják a kávéeszközöket, nem csak a kávét, hanem a dekoráció részeként is. A Chicagói Örökség Bicikli Általános Üzlet bemutatja átöntési beállításait, és a Nashville-i Barista Parlor a fő funkciója az egész kávéművelet. Miért nem ugyanazt? Bemutathatja a francia sajtót, a Chemex-et és a kerámia szűrőt.