Néhány évvel ezelőtt észrevettem a fiddlehead páfrányokat a gazdák piacán. Érdeklődtem a szorosan feltört, göndör alakoktól, bár hibát követtem el, nehogy felhúzzam őket, mert fogalmam sincs, hogyan kell használni őket. Amikor egy héttel később visszamentek, eltűntek. Amint a tavaszi zöldségek beérkeznek, a jövő évig elmentek.

Mi a fiddleheads pontosan?

A fiddlehead páfrányok egyike a tavasz finom rejtjelező jeleinek. Noha van néhány fajta, a leginkább ehető és a legelterjedtebb a piacon és az éttermi menüben a strucsa páfrány. Ezek a szorosan feltört, korong alakú zöldségek a fiatal páfrány felhajlik, amelyet tavasszal betakarítanak, mielőtt a levél fel tudna érni és kitisztulni.

Világos zöld színűek, csillogó textúrájú zöldbab – és füves, erdei ízűek, hasonlóak a spárgához.

Hol találom meg a Fiddleheadeket?

Blink kétszer, és esetleg hiányozni fog. Oké, túlzásom van, de csak enyhén. A fiddlehead páfrányok a tavasz közepéig jelennek meg, bár a tavaszi kedveltől eltérően, mint a spárga, nem sokáig tartanak.

Keresse meg a fiddleheads a mezőgazdasági termelők piacon vagy speciális élelmiszerboltok. Ők lehetnek drágák, de szórakoztató vacsorát is készítenek egyszer vagy kétszer egy szezonban.

Recept: tavaszi citromos rizottó spárgával és fiddlehead páfrányokkal

(Képminőség: Nina Callaway)

Hogyan vásároljunk és tároljunk Fiddleheadeket

Fiddleheads felugrik a mezőgazdasági termelők piacaira és tárolja tavasszal. Amikor megvásárolja őket, keressen olyan erősen tekercselt lemezeket, amelyek szilárdak, világos zöld színűek, és kb. Egy-két hüvelyk szárral rendelkeznek. Kerülje el az olyan fiddleheadeket, amelyek elkezdtek feloldódni vagy elszíneződni látszanak.

Legjobb a fiddleheads használata a lehető leghamarabb a betakarítás után. Túl hosszú ideig a tekercsek zöldről barnára változnak, a szárak kiszáradnak és a tekercsek lágyulnak. Ha nem tervezi használni őket azonnal, tartsa a hegesztőfejeket műanyagba csomagolva és tárolja a hűtőszekrényben.

A legjobb módja annak, hogy megevesszük a fejüket

Amikor a fiddleheads elkészítéséről van szó, két fontos dolog van tudni. Először is, távol tartsuk az étkezési főhéjú nyersanyagokat; először mindig főzni kell. Amikor nagy mennyiségben nyersen nyersen fogyasztják, bizonyos fiddlehead páfrányok bizonyos fajtái betegségeket okoznak.

Másodszor, könnyű felkészíteni őket. Főzze meg őket annyira, ahogyan spárgát főz – főzhetnek, párolognak és párolognak. Az előkészítéshez óvatosan mossa le a csavart hegyeket és távolítsa el a barna pelyvát. A pelyva vagy szőrös vagy papírszerű. Vágja le a pirított végeket, majd főzzön, ahogy csak akarja. A fiddleheads ízletes saját vajas és mogyorós sütéssel, vagy tésztával vagy rizottóval dobálva.

Próbálja ki ezt a receptet → tavaszi citromos rizottó spárgával és fiddlehead páfrányokkal

Próbáltad már a fejfedőket? Hogyan főzzük őket?

Frissítve egy, az eredetileg 2008 áprilisában közzétett hozzászólással.