Ez a snack mindent megcsinál: egyszerűen elkészíthető, jó neked, addiktív ropogós, és teljesen vágyakozik. Szükségünk van többet mondani?

Inspiráció erre a receptre Mark Bittman származik, aki néhány héttel visszaírta a nori zsetonokat Minimalista oszlopában. Annie Chun-nak, a cégnek is köszönetet kell mondanunk, hogy a thai összetevőket a mainstream piacokba hozta. Nemrég mintavételeztük új “tengeri algák” termékét (Nori Chips), és ez volt a végső lendület arra, hogy minket készítsünk.

Összefoglalva Bittman cikke, pirított Nori félelmetes. Nori (van?) Azok a nagy sajtolt hínár, amelyet a sushi csomagolására használtak. Már nagyon ropogósak ahhoz, hogy elkezdjenek, néhány perc múlva még egy kis kemencében is ráncosodnak. Bittman azt javasolja, hogy egy darabot vízzel mossa fel, és félig felhúzza az extra szilárdságot.

A mi változatunkhoz nagy mennyiségű isabi por keveredik a vízzel, és ezt a keveréket ecseteljük mind a belső, mind a hajtogatott nori tetején. Számos változatot kipróbáltunk, mielőtt leszállnánk erre a módszerre, beleértve a sütés utáni mustabi-infúzióval ellátott olajat is, és úgy gondoljuk, hogy ez a legjobb egyensúlyt biztosítja a friss isabi íz és a tengeri alom jóságának. A wasabi szinuszcsillapító hõje csökken a sütõ melegében (Annie Chun titkát szeretnénk tudni), de a lényeg biztosan.

Olvasd el a cikket: A Nori éles oldala Mark Bittman
Megvenni! Tengeri Snack, $ 1.69 Annie Chun-tól

Wasabi-pirított Nori Crisps
Körülbelül 60 csíra

1/4 csésze vizet
2 evőkanál porított torma wasabi
10 lap nori

Melegítsük a sütőt 250 ° F-ra.

Kombináljuk a vizet és a wasabit egy kis tálba, és egy villa villával keverjük, amíg a wasabi fel nem oldódik. A wasabi hajlamos az aljára telepedni, ezért újra kell keverednie a tételek között.

Vegyünk egy lapot nori-ból, és hajtsuk félre. Hajtsa ki, és könnyedén festse a lap felét a wasabi vízzel egy süteménykefével. Szórjuk meg a belső sót, és nyomjuk le. Enyhén súrolja a tetejét is wasabi vízzel (de ne sót). Éles késsel vágja el a nori-t hat csíkra, és vigye át egy sütőlapra.

Ismételje meg ezt a folyamatot mindegyik nori lapon, amíg meg nem töltötte a sütőlapot. A csíkok egymáshoz közel lehetnek, de egyetlen rétegben kell, hogy ne érjenek hozzá. Süssük 10-13 percig, amíg sötétedés, száraz, és törékeny. Vigye át a nori csíkot egy hűtőrácsra, hogy befejezze az élesítést. Ismételje meg a többi nori lapot.

Lehet, hogy nem hiszel nekünk most, de hihetetlenül könnyű enni az egész tételt egyetlen ülésen, segítség nélkül vagy anélkül! Ha esetleg maradványok vannak, tárolja őket légmentes tartályban. Idővel megállnak, de még néhány napig ropognak.

Összefüggő: Vissza a munkához és az iskolához: 15 Nagy Ebéddobozban Snack

(Képek: Emma Christensen)