Hogyan készítsünk rizottót az Instant Pot-ban?

(Kép jóváírás: Joe Lingeman)

Nehéz elképzelni, hogy maradt a serpenyő krémes, megnyugtató rizottó, de ez megtörténik. Talán csak egy kis háztartás vagy te azt hitted, hogy a családod éhes lesz. Bármi legyen is az oka, ha a tálban van extra, ne dobja el a szemetesbe – van lehetőséged!

Itt van mindent, amit tudnod kell a maradék rizottóról: hogyan tárolhatod, fagyaszthatod és élvezheted másnap.

Hogyan lehet a rizottót tárolni

Bár a rizottó valóban a legjobb, ha friss, ha megtörténik, hogy maradt, akkor jó lesz a hűtőszekrényben. A rizottó a rizs keményítője miatt sűrűsödik, de lehetősége van arra, hogy újjáéledjen – többet az alábbiakban.

Csak egy légmentesen záródó edényben tárolja, és jó öt napig. Egy figyelmeztetés: ha húst tartalmaz, mint ez a kolbász és a paradicsom rizottója, akkor jobb, ha csak három napig tartja.

Kerülje a fagyasztott rizottót: A legjobb, ha nem fagyasz a rizottó. A főtt rizs fagyasztva kemény lesz, és a rizottó textúrája egy kicsit szemcsés lesz. Jobb, ha nem kockáztatod ezeket a változásokat, és egyszerűen megmaradsz a fennmaradó rizottót a hűtőben.

Hogyan készítsünk Risotto Fritters

(Kép jóváírás: Joe Lingeman)

Hogyan kell újra felmelegíteni a rizottót?

A maradék rizottó életre keltése: Minden 1 csésze rizottóhoz készítsen kb. 1/4 csésze alacsony nátriumot tartalmazó csirkét vagy zöldségleveset (amelyik az eredeti serpenyőjét elkészítette), hogy felforralja a kályhát egy edényben nagy elég ahhoz, hogy illeszkedjen a rizottóba. Ha nincs véletlenül a kezed, akkor a víz csípőképes lehet. Adjuk hozzá a rizottót, és keverjük néhány percig, amíg a rizs felmelegszik. Ha a rizottó még mindig elég vastag, akkor szükség szerint egy splash-et vagy még két húslevest adhat hozzá, hogy lazítsa meg.

Még jobb, készítsünk rizottós ropogókat. Az újramelegített rizottó nem fog pontosan úgy érezni, mint a korábbi önmagát, hiszen a rizs kicsit többet főz, ahogy felmelegszik, és kevésbé al dente lesz, így a risotot teljesen újnak tekintve nyerő megoldás. Adjunk hozzá néhány tojást a hideg rizottóba, formázzuk a keveréket golyókba, töltsük át őket zsemlemorzsába, és pörköljük meg őket, és egy győztes snack lesz, amely az eredeti.

Szerezd meg a receptet: Hogyan készítsünk rizottós fritteket