(Képhitel: Sarah E Crowder)

Az én mantrám a hétköznapi ételekért ne komplikáld túl. Ez nyilvánvalónak tűnhet, de ha egy Kitchn-olvasó vagy, valószínűleg megosztja az étel szeretetét, amely könnyen el tudja küldeni egy kulináris nyúl lyukat. Amire gyakran szükségünk van – egy munkanap végén, és amikor a gyerekek lefekvésének ideje visszaszámlálás kezdődött – az egyszerű, de nagyon jó táplálék.

Ez a nyár végi leves illik ehhez a számhoz: cukkini, bratwurstek, házi készítésű lassú tűzhely, néhány barna rizs, hogy ki lehessen tölteni,.

(Képhitel: Sarah E Crowder)

Ez a leves egy másik módja annak, hogy a hétköznapi pörkölt csirkét egy pár étkezésbe nyújtsuk. A legtöbb húst elfogyasztottuk (a pénteki “use-it-up” étkezésem utolsó maradékait mentem!), Ezért itt az ideje, hogy a csontokat állományba fordítsuk. Annak érdekében, hogy a dolgok nagyon egyszerűek legyenek, ezt a lassú tűzhelyen csinálom, és egész nap átengedem a készletbuborékot – teljesen kézenfekvő. Amikor eljött az ideje, hogy vacsorázzak, az állományt megterheljük, és használjam ezt az éjszakai étkezést.

→ További információ: Hogyan készítsünk csirkeállományt a lassú tűzhelyen?

(Képhitel: Sarah E Crowder)

Különösen kíváncsi vagyok, hogy napjainkban egyszerűen megtartjuk vacsoráinkat. Egy hároméves és egy éves korom mellett az esti órák nagyon eltérőek, mint néhány évvel ezelőtt. Gyakran viselek a baba a hátamon, miközben a kisgyermekem segíti a tanulási tornyot a mészárosunk mellett. Majdnem azt írtam, hogy a “segít”, a levegő idézőjelek, de ezen a ponton, ő valójában annyi gyakorlat, hogy ő valóban segíteni! Az étkezésért ő volt az én sous főszakom, apróra vágott hagymát, cukkini és kolbász.

A baba is felnőtt. Néhány hónappal ezelőtt lehúztam a levest a pürére, de most már fõzött húst, zöldséget és gabonát is fel lehet rágni, mint egy bajnok. Annyira meg vagyok gyõzõdve, hogy milyen nyers gumi képes. Az állományt és a megmaradt összetevőket külön-külön feltöltöm, ezért egy tányéron etetheti magát, míg alkalmanként némi raktáron kanálunk.

Mielőtt tudom, nem fogom módosítani az ételét, és mindketten segítenek nekem a hentesblokkban.


Kolbász és cukkini leves

4. szolgál

 • 3 / 4-1 font

  nyers bratwursts (vagy bármilyen kolbász szeretne)

 • 1

  közepes hagyma, kockára vágott

 • 1 1/2 font

  cukkini (kb. 3 közeg), 1 hüvelyk darabokra vágva

 • 1 csésze

  főtt barna rizs

 • 5 csészék

  csirkeállomány, boltban vásárolt vagy házi készítésű

 • Olivaolaj

 • Só, bors

Vegyünk egy nagy edény alját olívaolajjal, és tegyük közepes lángon. Miután az olaj forró volt, adjunk hozzá a kolbászt és főzzük öt percig mindkét oldalon, amíg el nem pároljuk. Menj egy vágódeszkához és vágjunk 1/2-es szeletekre. Eközben hozzáadjuk a hagymát és egy csipet sót a pothoz, és főzzük, alkalmanként megkeverve, amíg puha és áttetsző, körülbelül 5 percig. Add hozzá a cukkini, fedjük le, és főzzük, amíg csak ajánlatot, további 5 perc.

Távolítsa el a fedelet, tegye vissza a már szeletelt kolbászt a fazékba, és párolja, amíg a kolbász főtt. Keverjük fel a rizst, és amikor felmelegítjük, hozzáadjuk az állományt, és magasra emeljük a hőt. Keverjük össze néha, amíg a leves gőzölög. Élvezze a sót és a borsot, mielőtt kiszolgálja.

Recept jegyzetek

Ha teljesen főzött kolbászokat használ, hagyja el az első főzési lépést.