Sok hullabaloo készül okra sajátos külsőt, és nem jelentéktelen “slime hányados”. Az én javaslatom? Csak menj az árral! Nagyon sok szeretettel kell lenni a déli zöldséggel kapcsolatban.

Először próbáld meg sütni az okra egész hüvelyeit. Nincs jobb út a vonakodó okra újonc számára, hogy megtanulja szeretni ezt a veggie-t. A sütés megőrzi az okra ropogós textúráját, elhanyagolható karcsúságot eredményez, és jól … sült! Nem tudsz megrontani a sült ételeket.

Ön is sült az okra vagy savanyítani azt. Mindkét módszer biztosítja a ropogós zöldségeket, és megkapja az okra okos ízét. Próbálja ki ezeket a recepteket:

Grillezett Okra füstölt paprikával, sütőtök dip finom főzéssel
Alton Brown pácolt Okra az Élelmiszerhálózatból

De személy szerint úgy gondolom, hogy a legjobb, ha átölelheted Okra nyálkás természetét. Ez nem feltétlenül egy olyan textúra, amelyet gyakran találtak a nyugati konyhában, és ez először nagyon jól tűnik nagyon furcsa a palatáinkhoz. Próbálja ki néhányszor, és néhány különböző előkészületben, mielőtt túl durvaan ítélné.

Seafood Gumbo a Saveurból – A klasszikus déli pörkölt, okra sűrűsödött
Sambal Okra a Rasa Malajziából – Egy fűszeres maláj kevert rántott garnélával
Bhindi Masala a Spicy Tasty-tól – Klasszikus indiai okra curry.

Az Okra az ország legtöbb részén az év elején lesz. Élelmiszerboltok általában hordozzák, de a legjobb okra a mezőgazdasági termelők piacán fognak megtalálni. Keresse meg az ujjhosszú hüvelyeket, amelyek világoszöld színűek és nagyon tapadnak. Tartsa őket a hűtőszekrényben, és tervezi, hogy megeszik őket a következő napokban.

Szereted az okra? Mi a kedvenc módja a szakácsnak?

Összefüggő: 12 étel, amit legalább egyszer kell kipróbálni

(Kép: Flickr tag .j.e.n.n.y. a Creative Commons licenc alatt)