Milyen gyakran tisztítod a kedvence tálat? Mosakodsz naponta szappanos vízben, olyan forró, mint amennyi megállja, majd levegő-szárítással, és heti egyszer tisztítással? Nem? Nos, szerint Dr. Jerry Klein, egy sürgősségi és kritikus gondozású állatorvos Chicagóban és az állatkert-főigazgató az Amerikai Kennel Klubban, itt az ideje,.

Itt van a dolog. A kislányos tálak undorítóak. UNDORÍTÓ. Az NSF International, a közegészségügyi és biztonsági szervezet szerint a háziállatok negyedik legcsípesebb daga a házainkban, nem messze a konyhai szivacs mögött. Segítenének valakit, akit szeretsz a szivacsról??

Tehát mi a fenék azokban az ártalmatlan megjelenésű tálakban? Valóban a csúnya búzatömegről beszélünk. Salmonella, E. coli, staph, talán még a giardia (pl. Kölyökkutyák), és természetesen mindennapi élesztő és penész.

De sokan közülünk (szégyenlősen felemeli a kezét) a tálat átlósan öblítjük, amikor eszünkbe jutunk, és alkalmanként a mosogatógépbe dobjuk. Úgy értem, a kutyák elfogyasztják a mocsokot – mi a reggeliből néhány apró maradvány a tálban? “Sok ember így gondolkodik” – mondta Dr. Klein, amikor a rossz kutyafajtaimhoz szaladtam. Mégis “nem hagyná az ételt a családja és a gyermekei számára 12 órán át, és úgy gondolja, hogy rendben van enni.”

Igaza van. Tehát mit tegyünk?

(Képhitel: Amazon)

Nos, kezdőként fontolja meg egy rozsdamentes acél tálat, az arany szabványt, mondja Dr. Klein. Kerámia is használható – mindaddig, amíg nincs repedés. Vigyázzon a műanyag tálakról, figyelmeztet, ami még a mikrokarcolásokban is képes a baktériumok elhelyezésére.

megvesz: AmazonBasics rozsdamentes acél kutyatál, 11 dollár kettőért

Ezután vegyen elfoglalt mosást. A tálat és a gumit, ha használsz egyet, forró, szappanos vízben kell mosni (annyira forró, amennyit csak tudsz) minden egyes nap. Miután lemossa, meg kell fertőtleníteni a mosogatót (kivéve, ha egy mosdót csak a kedvtelésből tartott dolgokra szánhatsz, vagyis). Ez a lépés ugyanolyan egyszerű, mint egy gyors fertőtlenítő törlése. Ezután hagyja a tálakat kiszáradni – nem akarunk semmilyen törülközőt szennyezni.

És hetente egyszer, itt az ideje a szuper fertőtlenítésnek. Ezzel megoldhatja az 1/4 csésze fehérítőt egy gallon vízzel és egy gyors, 10 percig tartó áztatást, vagy a mosogatógépben a legmagasabb fokozatban dobhatja el a dolgokat (egyesek rendelkeznek a sanitize lehetőséggel), mondja az állatorvos. Nem mindenki egyetért azzal, hogy a mosogatógép megöli az összes baktériumot, de ez Dr. Klein megközelítése, és ő nem túlzottan felkészült a kutyatálak és az emberek ételének összekeverésére a gépben (azzal a felszólítással, hogy nincs immunis kompromisszum, t táplálja kutyái nyers húsát).

Ha nyers ételeket szolgál fel? Hetente felejtse el: minden étkezés után meg kell tisztítani. Ez magában foglalja a vágódeszkákat és edényeket, valamint a padlótisztítást.

Mintha még nem mostad volna elég, várj, több van! A háziállatok tulajdonosainak 20 másodpercig meleg és szappanos vizet is meg kell mosniuk a háziasítás előtt és után.

(Képhitel: Amazon)

Ha készen áll a négylábú barátaink kereskedelmére a kevésbé karbantartott aranyhal esetében, van egy alternatíva: Olvasó, eldobható, komposztálható tálakat adok neked. Igen, ez egy dolog.

megvesz: Tisztítsa meg az Egészséges Eldobható Kisállat tálakat, 19 dollárt 72-re

Nem pazarlás? Nem nevetségesen drága? Hallottam, és megkérdeztem Mark Talt alkotótól azokat a nagyon kérdéseket. Kb. Egynegyedéért dolgoznak, “válaszolta.” És amikor összeadjuk a komposztálható, környezetbarát edényt gabonaszárból vagy cukornak az idő, az energia és a normál tálca használatának költségeivel Szerintem egyetért azzal, hogy egy ésszerűen olcsó komposztálható tál egy nagyon jó kompromisszum!

El kell ismernem, legalábbis amikor utazunk, és nem tudjuk tartani a tálat tompán, láthatjuk, hogy próbálkozunk velük. Időközben, ha szükséged lesz rám, mosogatom a kutyám tálat.

Milyen gyakran mossa meg kedvence tálat?