Az esés a legkedvesebb évszakom Santa-Fe-ben, New Mexico-ban. A Sangre de Cristo-hegységre csillogó, aranyszínű csillogó sarkok, a levegő vastag az új-mexikói híres pörkölős chilesek szagától, és hogy megünnepeljék a Santa Fe leghíresebb termését, az éves Green Chile Cheeseburger Smackdown.

Minden évben New Mexikó legjobb hamburgerszállítója kirakja a “Reigning Chomp” és a “People’s Choice” áhított címeit. Ezeket a díjakat a helyi élelmiszer-szakértők (szakácskönyvíró és a James Beard-díj győztese, Cheryl Alters Jamison hosszú időtartamú bíró) bírálja el, és a tömeg, aki a részvételi díj mellett minden versenyző hamburgert.

Ebben az évben én voltam egy ilyen szerencsés résztvevő.

A (z) #SimplySantaFe (@simplysantafenm) megosztotta a bejegyzést

A feszültségek magasak voltak, amikor beléptem a 2017-es Green Chile Cheeseburger Smackdownba, ahol kilenc séf, akik öt éttermet, egy sörfőzdeet, egy élelmiszer-teherautót és egy gasztronómiai oktatóprogramot képviseltek az egész New Mexikóból, egy éltető harc közepette álltak. A két díj egyikét felhozva a büszkeség valódi forrása a szakácsoknak és munkatársaiknak abban az állapotban, ahol a zöld chileburgerek mindenütt jelen vannak.

A hamburgerek ugyanolyan egyediek voltak, mint a szakácsok, akik elképzelték őket: Néhány hamburger klasszikus megközelítést alkalmazott – marhahúst, sajtot és zöldcsilát egy tököt – míg mások egzotikusabbak, titkos mártásokkal, feltaláló ételekkel és különféle húsokkal.

A Sunrise Springs Spa Resort kékfegyvere, a Rocky Durham séfjét “Reigning Chomp” néven nevezték el, míg a “People’s Choice” díjat David Sellers séfnek ítélték oda Street Food Institute-vel. Azonban az én személyes kedvenceim a Rowley Farmhouse Ales szalonnás zöld chile sajtburger volt, amely valóban addiktív hőt.

Az 5 legjobb helyen, hogy enni Green Chile Cheeseburgers Santa Fe

Ha nem tennéd a Green Chile Cheeseburger Smackdownba, akkor ajánlom a jövő évi rendezvényre. Természetesen a zöld-chile sajtburgert alapvetően mindenhol Santa Fe-ban és nagyobb New Mexico-ban találhatják egész évben.

Olvass tovább: 5 dolog, amit tudnia kell a Santa Fe’s Green Chiles-ről

Van egy mondás Santa Fe-ban, hogy ha nem rakod a zöld hüvelyeket a hamburgereidre, akkor hároméves balszerencse lesz. Szerintem a legjobb, ha figyelembe vesszük a tanácsot. Itt van öt hely, hogy megtalálja a legjobb és a legkülönlegesebb variációk a zöld Chile sajtburger Santa Fe, semmilyen különleges sorrendben.

Tom (@ tom1848) által megosztott bejegyzés

1. Santa Fe Bite

A legendás Bobcat Bite korábbi tulajdonosai által üzemeltetett Santa Fe-intézmény nagyon komolyan veszi hamburgereit. Kiváló minőségű földi tokmánnyal és bélszínnel, valamint kiegyensúlyozott zöld csillóval készült, a hamburgerek egy kicsit többet költenek (12,90 dollárt a rendszeres, 15,65 dollár szalonnával), de mindenképpen megéri a becsapódást.

A második utca sörgyár (@secondstreetbrewery) által megosztott hozzászólás

2. Second Street Sörgyár

Nehéz meghibásodni a második utcán felajánlott inventív zöld-chile sajtburgerekkel. Próbáld ki a Zsíros Burgert (képen), egy amerikai sajtos töltött Patty és Hatch zöld csili, vagy az Alien Burger, magasan szalonnával, sült hagymával, guacamolával és egy kék kukorica chile relleno.

A Wendy92 LLC (@ wendy92) által megosztott bejegyzés

3. Kék Heron a Sunrise Springs Spa Resortban

A Green Chile Cheeseburger Smackdown “Reigning Chomp” díjának nyertese a Blue Heron “Life Changer” burgerjéhez jutott. Ez a díszített hamburger egy lédús, tökéletesen elszenesedett szalonnával és ribeye patty-vel van ellátva, melyet szüretelésű cheddar sajt, házi savanyúságok, saláta, paradicsom és az Alcalde zöld chilis.

A @bangbitefillingstation által megosztott bejegyzés

4. Bang Bite töltőállomás

A Bite Burger ebben az élelmiszer-teherautóban öt csirke (piros és zöld paprika, chipotle, jalapeños és új mexikói zöld chilis) ötvözött keverékét állítja össze, amely egy teljes marhahúst tölt be, és paprikával, baconnal, avokádonnal és jalapeñóval aiolival. Ők is szolgálnak a legjobb krumpli a városban.

Jennifer (@jmarianm) által megosztott hozzászólás

5. Rowley Farmhouse Ales

A szalonnás zöld chilis sajtburgert mintát vettem az újonctól a Santa Fe étkezési helyszínéig az idei Green Chile Cheeseburger Smackdownon. Nagy hatással volt rám a karamellizált hagyma marmaládé, az új-mexikói székhelyű Old Windmill Dairy cheddar és a fűszeres zöldes.

Van kedvenc zöldes-sajtburgerje? Ossza meg a megjegyzéseket!