(Képminőség: Minimalista Baker)

Az egyik kedvenc dolgom a csoportok főzésére olyan új receptek megtalálása, amelyek illeszkednek a barátaim étkezési korlátozásaihoz. Nem vagyok vegán, de sok barátaim vannak, és a jó vegan receptek megtalálásával, amelyek jól ízlik a tojás, sajt vagy egyéb állati termékek nélkül, szórakoztató kihívás.

Nagyon vizuális személy vagyok, ezért az egyik kedvenc helyem, ahol recepteket keresek Pinteresten. A Pinterestről származó receptek eltalálhatók vagy hiányozhatnak (az egész TV-műsor a Pinterestről esik, végül is nem vagyok teljesen felépülve, mert a Pinterest legnépszerűbb szendvicse nem tartalmaz kenyeret), de szeretem képeket nézni az élelmiszerből, és szeretnék elképzelni, hogy milyen receptnek kell kinéznie, amikor befejeztem.

Csak azért, mert egy ember a vegán, nem jelenti azt, hogy el kell hanyagolnia a ropogós, sajtos komfortos ételeket, és úgy néz ki, hogy ez az, amit az emberek keresnek, amikor a Pinterestre vegán recepteket keresnek. Mivel az egyik legnépszerűbb vegán recept a helyszínen ez a vegán padlizsán parmezán a Minimalist Baker.

Lásd a Pinteresten: Vegan paradicsom parmezán a minimalista bakerből

Ezt a receptet több mint 170.000 alkalommal mentették meg, és csak 10 összetevőt követel meg – bár kettő a boltban vásárolt marinara mártással és házi készítésű vegán parmezánnal, amely magvakból, tápláló élesztőből, sóból és fokhagymaporból készült. (Ön is helyettesítheti a tápláló élesztőt, vagy a boltban vásárolt vegán parmezánt.)

A ropogós textúrát a padlizsánszeletek mandulás tejesre és kukoricakeményítőre, majd lisztre, végül pedig a tengeri só, az oregán és a vegán parmezán keverékére kelnek. A kenyérsütés után a szeleteket kétlépéses főzési eljárással készítik el. Először, a köröket sütjük a sütőben, majd olajban pároljuk, majd visszaadják a sütőbe, hogy befejezzük. Végül a tésztákon marinara mártással szolgálnak.

A padlizsán a sütőben barnulva, majd megöblítik, majd megint pirulják, kissé nehézkesnek és feleslegesnek tűnik, de az emberek úgy tűnik, szeretik ezt a receptet. A víruscsap 111 megjegyzést tartalmaz, és 65 fényképet mutat be, hogyan mutatták ki a recept más emberek számára. Egy ember ezt a vegán padlizsán parmezánt szolgáltatta a Hálaadásban, és hatalmas sikert aratott.

“Delicious! Megint ezt teszi, óriási hit a Hálaadásban” – írta Dawn Daniels.

(Kép jóváírás: Joe Lingeman)

Még több Delicious Vegan Recipes from Kitchn

  • Hogyan készítsünk az Ultimate Vegan Mac és Sajtot?
  • Hogyan készítsünk bolyhos vegán palacsintákat a semmiből
  • Vegan fehérbab Articsóka Dip
  • Krémes Vegan Queso Dip
  • Vegan Chili

Mi a kedvenc vegán receptje??