(Képminőség: Erika Tracy)

Ki: Peggy Sutton az Ön egészségére Sprouted Liszt Co.
Mit: Szerves, teljes kiőrlésű liszt
Hol: Fitzpatrick, Alabama

Ebben a pillanatban a vidéki Alabamában, egy kis cég, az Ön egészségét sprouted liszt Co. útnak indít, hogy idén hárommillió font 100 százalékos szerves, teljes kiőrlésű lisztet állít elő.

Ha ez lenyűgözőnek tűnik, még inkább elképesztő, ha úgy gondolja, hogy mindez akkor kezdődött, amikor a tulajdonos, Peggy Sutton vette a gabonát az otthoni konyhájába, és innen egy üzlet született. Így történt.

(Képminőség: Erika Tracy)

Egészségének kezdetére

Fitzpatrick városában, mint a dél többsége, gyakorlatilag szükséges a múlt és a nosztalgia vizsgálata, és a szeretet átadása a táplálékon belül olyan gyakori, mint a kudzu. Egészséged alapítójának és tulajdonosának, Peggy Sutton mindig is szenvedélyes pék volt és főzött, de 2004-ben elkezdett gondolkodni az ételeiről és hatásairól a testére. “Elkezdtem kutatni, ahogy a nagyszüleim és a nagyszüleim főztek és evettek, részben azért, mert nem akartam látni ezeket a hagyományokat, és részben azért, mert annyira egészségesek voltak, és tudtam, hogy az étrendük szerepet játszott” – mondta..

Nem várt különbséget fedezett fel a tegnap és a mai nap között, különösen akkor, amikor szemek és lisztek voltak. “Visszatérve, amikor a legmagasabb gabona a földeken tört ki, mert a gazdák egyszerűen ott hagyták ott, amíg nem használták, vagy eladták.”

Az ipari forradalom előtt a legtöbb lisztet e csírázott szemekből készítették. A kombinált betakarítógép találmányával azonban a gabonák csírázásának gyakorlását félretették, mint például a cséplőpadló csirke, és vele együtt az értékes vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyeket a csírázási folyamat termelt – olyan tápanyagokat, amelyek egyszer természetesen lágyították a lisztet.

(Képminőség: Erika Tracy)

Kenyér, kekszek és sült termékek, Oh My!

Minél több Peggy megtudta a csírázott lisztek előnyeit, annál többet akart kipróbálni a sütési projektjeiben. “A legjobb módja annak, hogy enni jobb, hogy enni sokféle ételeket, de a legtisztább formában elérhető, így úgy döntöttem, hogy megpróbálom, hogy néhány csírázott gabona lisztet magam áztatta a gabonákat a kőműves edények, szárították őket, és földelni őket lisztbe, egy kis házi malomba “- mondta.

Aztán elkészítette az első kenyeret a liszttel, ami mindent megváltoztatott.

“Az ízlés elfojtotta, olyan jó volt, és én is horgásztak” – mondta. “És nekem, ez valójában a legfontosabb dolog, az egészségügyi előnyök bónusz.”

Több csírázott lisztet készített, és több cukrászsütést készített, átadva azokat a családnak és a barátoknak, akik meglepő módon és örömmel osztották magukat. “Az emberek azt mondták nekem, milyen nagyszerűen ízleltek, és elmondtam nekik, hogyan tehetik meg is” – mondta.

De a legtöbbet inkább érdekelte a sült áruk fogyasztása, mint elkészítése, így Peggy üzletének első megtestesülése alkotta csirkehúsokkal, krémekkel, kenyérrel,.

(Képminőség: Erika Tracy)

Eljutni az üzlethez

Hamarosan a konyhában dolgozott, és 2006-ban egy kereskedelmi konyhát épített fel a házában. Ahogy a szó elterjedt, egyre többen akarták a lisztjeit, így 2008-ban megállította a sült termékeket, és összpontosított a csírázott lisztek és csírázott szemek előállítására és eladására.

2010-ben a pajta elhagyta a 7.200 négyzetméteres létesítményt. 2013-ban egy másodpercet adtak hozzá, és a vállalat 2015 elején újabb terjeszkedéssel tört ki. Az új hely lehetővé teszi a To Your Health számára, hogy növelje termelését. “Meg kellett adnunk az extra szobát, hogy lépést tudjunk tartani a keresletével” – mondta Peggy.

Peggy jelenleg is dolgozik az Alabama Agrárbiztosával és az Alabama Auburn Egyetemen dolgozó mezőgazdasági minisztériumával, hogy hozzon létre egy ökológiai gazdálkodó együttmüködését azzal a céllal, hogy ösztönözze a helyi gazdálkodókat arra, “Szeretném azt mondani, hogy az általunk használt szemek az én állapotomból származnak” – mondta.

(Képminőség: Erika Tracy)

Helyi ügyek

Ahogyan az Ön egészsége nőtt, Peggy továbbra is elkötelezett maradt a közösségében folytatott műveletek és az értékes munkahelyek biztosítása mellett. A létesítmények a megyei út mentén elterülő útjáról találhatók Közép-Alabama egyik legszebb vidékén. Ez egy feltűnő egymás mellé helyezés: szarvasmarha, amely a legelőkön fűszálon, a legmodernebb élelmiszertermelés az épületekben pár száz méter alatt zajlik.

De ez a végrendelet Peggy otthon iránti szerelmére, és amikor gondolkodik rajta, tökéletesen érthető. Egészségedre megőrzi a mezőgazdasági örökséget, és izgatottan veszi fel az új generációt, így nincs jobb hely a vállalat számára, hogy a munkájáért dolgozzon, mint az Alabama mezőgazdasági területein.

(Képminőség: Erika Tracy)

5 Gyors Kérdések Peggy-hez

Mennyire különböznek a hagyományos lisztekből származó csírázott gabona-lisztek? Nagyon eltérő! Olyan, mintha éjjel-nappal összehasonlítanánk. (A szerkesztő megjegyzése: itt olvashatsz a különbségekről!)

Miért használjon csírázott gabona lisztet??
Először is több ízük van; csak ízlelnek jobban. De ők is jobbak neked, mert több tápanyag van.

Mi járul hozzá a magasabb táplálkozási tartalmakhoz?
A szemek, mint minden mag, apró vitamin- és ásványi csomagok. A tápanyagok növekedésére használják. De amikor lisztet őröltek, mielőtt növekedni kezdett, mindazok a tápanyagok maradnak zárva, és alvó állapotban maradnak. Az őrlés megkezdése előtt a csírázás lehetővé teszi a tápanyagok “felébredését” és a lisztbe helyezését.

Mi teszi őket jobban, mint a hagyományos lisztek?
A csírázási folyamat megszakítja a gabona keményítőjének egy részét egyszerű cukrokba, és ezek a cukrok lehetővé teszik, hogy minden egyes gabona egyedi ízét átjusson.

Mi a legkedvesebb dolog a sült lisztekkel sütni?
Szeretem a süteményeket velük. Az ízkombinációk lehetőségei végtelenek.

Kösz, Peggy!

Többet kapunk a To Your Health csíráztatott lisztjeihez, egész héten! Többet megtudunk a csírázott lisztről – mi az, hogyan készült, és hogyan kell használni, ezért maradjon hangolt!