A sárgadinnyéhez hasonlóan, kivéve a könnyebb ízű és vastagabb, simább héjjal, a mézharmóga számomra egy kedves gyümölcs, egy finom, ínycsiklandó kezelés, ami éppen a megfelelő mennyiségű édes. Tehát meglepő volt, hogy felfedezem, hogy a legtöbb ember számára a mézharmóna egy méz “nem”.

Valójában a mézharmat lehet a legkevésbé szeretett minden dinnye.

Mézeshegy, utálunk.

Miközben a Cinderella Cantaloupe táncolja rajongó rajongóival, ez a fényes zöld muskmelon a gyümölcstál csúnya lépcsője. Csak ott van, hogy jobban kinézze a többi dinnyet, zöld háttér, amelyen a gyümölcsös viszonyok kiemelkedhetnek.

Egy barátom közelmúltbeli felmérésében a mézesheto érzelmek az enyhe kritikától – “unalmas, nem sok ízű” és “bla, jobb lehetőségek vannak” – sokkal szélsőségesebb megjegyzésekre. Vannak, akik nem tartanak vissza semmit a “mi megvetem”, “emlékeztetnek a styrofoamra”, és nem hagyják, hogy közeledjen hozzám.

Az egyik közeli barátom olyan messzire ment, hogy azt mondja, hogy minden olyan gyümölcsöt felvenni fog, amely még gyümölcsös salátaban is megérintette a mézharmat, mert az íz “megmarad a más gyümölcsökön, és ezt nem tudom kezelni.”

A gyümölcsös gyümölcsös gyümölcsösség, leginkább a helyi saláta-gyümölcstermékek gyümölcssalátaihoz és a szállodai gyümölcstálakhoz hasonló gyűlölet, annyira átható, hogy még a comédiák listájára is bejutott. Jim Gaffigan nemrég említette a mézharmint, mint “a gyümölcstál csomagoló mogyoróját”.

Nyilvánvaló, hogy a mézharmat-tábor nem egyszer szúrja le a szavakat.

De miért?

A nagy kérdés itt van miért. Mi ez a gyümölcs, ami ilyen undorral jár ilyen sok ember között? Mi a baj a mézharmat??

Van néhány elméletem – és ez semmi köze a gyümölcshez.

1. Ön túlélő gyümölcsöt eszik.

Mint a dinnye család legtöbb tagjához, a mézharmat is rosszindulatú daganattá válik, ami távolról étvágygerjesztő (elismeri a mézharmat rajongóját). De ne hibáztasd a dinnyét! A probléma itt valóban az, hogy az emberek a túlérett gyümölcsökre esik túl a “leginkább elfogyasztott” dátum után.

2. Ön csalódást okoz.

A mézharmat nem sárgadinnye. A népszerű dinnye gazdag édességével ellentétben a mézharmat könnyű, finom ízű. Ezzel frissen érzi magát, és a szájpad megtisztul. Fontolja meg, hogy a kurzusok között sorbevált.

3. Önt a közvélemény befolyásolta.

Az emberek szeretik, amit szeretnek, igen, de ők is tetszenek, amit a barátai szeretnek – vagy legalábbis úgy tesznek, mintha nem lennének semmi más. Talán a kérdés nem annyira undor személyesen, de az emberek azt hiszik, hogy ők feltételezett átadni a mézharmat. Talán a mézharmat csak a legnépszerűbb versenytársak közé tartozik, anélkül, hogy valóban esélyt kapnának arra, hogy versenyt.

Lehet, hogy a szavaim megdöbbentettek, hogy a nagy John Lennon parafakált szavaiban “esküszöm a mézharmot”.

Másfelől van valami nagyszerű dolog, ami ebből a széles körű diszkről származik: Még inkább mézhéj.