(Képhitel: MGM)

Van egy történet Van Halenről és az M & M-ről. A zenekar túravezetőjének azt mondták, hogy egy tál cukorkát mindig a backstage-ban kellett várnia a barna darabokkal. Ha egyetlen barna színt találtak, akkor minden fogadás ki volt kapcsolva. David Lee Roth vezető énekes azt állította, hogy ez csak egy litmus teszt, ami egyfajta jelző az utasítások követésére. “Nagyon technikai utazásunk van” magyarázta.

A Christopher Guest hosszú ideig tartó mockumentary című filmje This Is Spinal Tap (1984), a heavy metal frontember, Nigel Tufnel (Guest) közeledik az egyetem néző öltözködésébe, amikor nem érti az ételt.

Ez a miniatűr kenyér, amely a hosszú hajú, bőrnadrágot viselő fejpántot dobja, és az egész dolog frusztrációja majdnem könnybe hozza. Látja, míg a hideg darabok mind rendszeres skálán vannak, a kenyér a kekszek mérete. A szendvicsek nem működnek.

“Most kb. Fél órával dolgozom ezzel. Nem tudom kitalálni – mondja a zenekar vezetője, Ian Faith (Tony Hendra).

Amikor Ian azt javasolja, hogy összecsukja, Nigel elveszíti. “Nem, akkor ez fél mérete”, mondja, kenyeret hajlítva, amíg a kezében összeomlik, és a padlóra esik.
– Nem a kenyér – gondolja Ian óvatosan -, hogy összehajtogathatja a húst.

De Nigel irigylésre méltó: “Ha összezavarod, megszakad … és akkor … mindent össze kell hajtani, akkor ez az, és nem akarom ezt. Nagy kenyeret akarok! ”

Ian azt ígéri, hogy nem fog megtörténni, és reméli, hogy ez nem befolyásolja Nigel teljesítményét.

“Felébb emelkedni fogok” – mondja Nigel a legbátrabb arcát. – Hivatásos vagyok, ugye?

(Képminőség: Emma Christensen)

  • További információ a filmről: Ez a Spinal Tap az IMDB-ben
  • Egy jobb szendvics, mint Nigel: Farmer ebédszendvics

A Celluloid Konyha egy klasszikus oszlop, amely 2006-tól 2007-ig tartott a The Kitchn-nál, ahol a filmekben sok ízelítőt és italt láttak. Ezen a hónapon keresztül visszavezetjük néhány kedvencünket, az idei Oscars jelölések előkészítése előtt. Élvez!