Ki nem szeretn√©k menteni n√©h√°ny dolcsi vacsor√°t, ugye? Add hozz√° mind a h√©tk√∂znapok, mind a h√©tv√©g√©k egyszerŇĪ √©s csal√°dbar√°t √©teleinek √≠g√©rete, √©s ez az √ļj konyhamŇĪv√©szet a Melissa d’Arabian √Člelmiszerh√°l√≥zat csillag√°b√≥l csak √°lland√≥ helyet tal√°lhat a konyhaszekr√©nyen.

Gyors tények

Ki √≠rta ezt: Melissa d’Arabian

Ki publik√°lta: Clarkson Potter

Receptek sz√°ma: 140 recept, r√°gcs√°lnival√≥k √©s elŇĎ√©telek, levesek, sal√°t√°k, h√ļs √©s veget√°ri√°nus fŇĎ√©telek, desszertek √©s reggeli.

Receptek most: Lass√ļ fŇĎzŇĎ tortilla leves, t√©szta fokhagym√°s gy√∂mb√©rrel, mindennapi roston marhah√ļs, vega moussaka, ropog√≥s fi√≥kos t√©szta √©s f√∂ldimogyor√≥s csokol√°d√© Lava Sundaes

Egy√©b kiemel√©sek: Nagy hangs√ļlyt fektetnek a csal√°dbar√°t vacsor√°kra, ahol a gyors h√©tk√∂znapi √©telek √©s a h√©tv√©g√©n hosszabb √©teleket tartalmaz√≥ √©telek keverednek. Az √©lelmiszers√©ges k√∂lts√©gvet√©s cs√∂kkent√©s√©re √©s az √©tel ny√ļjt√°s√°ra vonatkoz√≥ tippek val√≥ban hasznosak √©s √©rdemes figyelni! (N√©h√°ny kedvence: “V√°s√°roljon kicsi √©s nagy √∂mlesztett kosarakkal”, “10 √∂tlet maradt csirke” √©s “Fagyaszt√°s √©s friss√≠tŇĎ gy√≥gyn√∂v√©nyek p√≥tl√°sa”).

Nekem van egy k√∂ny√∂rg√©s a k√∂nyvvel: annyira a 10 doll√°r vagy ann√°l kisebb vacsor√°kra helyezve a hangs√ļlyt, nem hiszem, hogy a k√∂nyv nagyszerŇĪ feladata a receptenk√©nt felmer√ľlŇĎ k√∂lts√©gek becsl√©se. Minden receptnek 1-5 pontot kell meghat√°roznia, amely az √©tkez√©s viszonylagos k√∂lts√©g√©t jelzi, de ez t√ļls√°gosan finom √©s √°ltal√°nos sz√°momra. (Az √∂t pont egyenlŇĎ a 10 doll√°ros √©tkez√©ssel?) Meg√©rtem, hogy az √©lelmiszerek √°rai att√≥l f√ľggŇĎen v√°ltoznak, hogy hol √©l√ľnk √©s milyen konkr√©t √∂sszetevŇĎket v√°lasztunk v√°s√°rolni, de t√©nyleg √©rt√©keln√©k legal√°bb becsl√©st. A pontrendszer kiss√© magyar√°zhat√≥ a bevezet√©sben, de a m√°trix a t√©nyleges otthoni √©tkez√©si k√∂lts√©g meg√°llap√≠t√°s√°hoz m√©g mindig nagyon bonyolultnak √©s nem intuit√≠vnek √©rzi mag√°t sz√°momra.

Eltekintve, azt gondolom, hogy ez egy j√≥ szak√°csk√∂nyv, amely igaz√°n hasznos √©s √≠zletes hangz√°s√ļ receptekbŇĎl √°ll. Az a t√©ny, hogy sokan csal√°dbar√°tak, b√≥nuszpontok azok sz√°m√°ra, akik ugyanazt a asztaln√°l pr√≥b√°lj√°k megk√≥stolni mindk√©t fiatal ev√©snek √©s felnŇĎttnek.

Ki √©lvezheti ezt a k√∂nyvet? Csal√°di szak√°csok, fŇĎiskolai hallgat√≥k a k√∂lts√©gvet√©sen √©s m√°s k√∂lts√©gvet√©si tud√°s√ļ szak√°csokon

Tal√°ld meg a k√∂nyvet a helyi k√∂nyvt√°rban, f√ľggetlen k√∂nyvesboltban vagy Amazonban: Ten Dollar Dinners: 140 Receptek √©s tippek egyszerŇĪ, friss √©telek felemel√©s√©re A Melissa d’Arabian b√°rmelyik √©jszak√°ja

(Képek: Emma Christensen)