Gombás és fokhagymás spagetti vacsora

(Képminőség: Andrea Monzo)

A férjem és én tésztaemberek – minden héten étkeztetési tervünk nem csak azért, mert egyszerű vacsora, hanem azért is, mert folyamatosan vágyunk rá. Dietetikusként megtanultam, hogy a tésztát egy egészséges, gyakori étkezéssel készíthetem, ha megnézem a részlet méretét.

Ha szerencséd volt ahhoz, hogy látogasson el Olaszországba, akkor észrevette, hogy a tészta egy kicsit kisebb, mégis hihetetlenül kielégítő, különösen, ha rengeteg zöldséggel van tele.

Tehát mit lát a ponty tészta pontosan? Íme néhány kedvenc tésztaformája.

A tészta ajánlott adagolási mérete

Míg az USDA megállapítja, hogy az összes gabonaszem, beleértve a tésztát is, adagolási nagysága 1 uncia, megértik, hogy ez valójában nem reális, mivel 1 uncia száraz tészta csak 1/2 csésze főtt tészta. Ezért meg kell jegyeznünk, hogy a száraz tészta, és az ajánlott adag lerakása, a közös adag mérete valójában 2 uncia. Látni fogja ezt a számot a legtöbb táplálkozási címkén, és ez a legésszerűbb.

Bár 2 uncia száraz tészta durván 1 csésze főtt tészta, ez a szám kicsit változik az alaknak megfelelően.

A tészta kiszolgálása étkezésbe

Néhány magányos spagetti szál nem érzi magát étkezésnek, de a tészta egy vászon, és hozzá kell adnia hozzá, hogy kielégítővé és kitöltve legyen. Íme néhány módja annak, hogy egy tészta-tálat valóban érzelmileg érzünk.

  • Válassz egy nagyszerű mártást: A szuper kielégítő szószok, mint egy vastag bolognai, egy gazdag Alfredo vagy egy szén-dioxid hozzáadásával gazdagodnak, és segítenek a tészták jelentős adagolásában.
  • Töltsd be zöldséggel: A zöldségeket ugyanúgy részesítse az egyenletnek, mint a tészta, és azonnal felszedte a tálat rostokkal és tápanyagokkal.
  • Tetej fel egy tükörtojással: Csúsztson egy sült tojást csaknem mindenre – a tésztát is beleértve – és azonnal kielégítőbbé válik.
  • Ne felejtsd el az oldalsó salátát: Egy egyszerű zöld saláta mindig segíti az étkezést. Készíts egy egyszerű rucola-t egyszerre, és egy olyan recept lesz, amit szívből készíthet.

(Kép jóváírás: Joe Lingeman)

Spagetti, Linguine, Fettuccine és más hosszú tészta

Kétszárnyi száraz hosszú tészta, mint a spagetti, a linguine, a fettuccine, az angyal haj vagy a bucatini, megegyezik 1 csésze főtt tészta. Mivel ezek a hosszú tészta nehéz lehet mérni vagy mérni, a legkönnyebb módja ennek a mennyiségnek a készítéséhez a száraz tészta összegyűjtése a kezedbe, hogy a csomó durván egy negyedéves átmérő legyen.

(Kép jóváírás: Joe Lingeman)

Penne

Ehhez a szeretett rövid tésztához, általában vodka mártással dobálják és sütik, 2 uncia száraz tészta egyenlő 2/3 csésze száraz tészta. Főtt, ami kiderül 1 1/4 csésze főtt tészta.

(Kép jóváírás: Joe Lingeman)

Fusilli

A telefonkábel-szerű fusilliek nehezen mennek el. Két uncia száraz tészta egyenlő 1/2 csésze száraz tészta, ami kiderül 1 csésze főtt tészta.

(Kép jóváírás: Joe Lingeman)

Orzo

Egy kis, rizsszerű alak miatt kap egy kicsit kisebb orto egy adag méretben. Két uncia száraz tészta egyenlő 1/3 csésze száraz tészta. Főtt, ami kiderül 4/5 csésze főtt tészta, vagy csak félénk 1 csésze.

(Kép jóváírás: Joe Lingeman)

Közepes héjak

Két uncia a makaróni és a sajt átmenete egyenlő 3/4 csésze nyers tészta. Ez kiderül 1 1/8 csésze főtt tészta, vagy egy felhalmozott 1 csésze.

(Kép jóváírás: Joe Lingeman)

Könyök makaróni

A könyök makaróni egy másik mac és sajt kedvence, de gyakori a tészta saláta. Két uncia száraz tészta egyenlő 1/2 csésze száraz, amely felforrósodik 1 1/2 csésze főzött, vagy egy felhalmozott 1 csésze.